končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
NÁPOJE, DRINKY |
Pravé kubánske MojitoPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 nápoj potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 4 limetky alebo 2 cl limetkovej šťavy, 10 lístkov mäty piepornej, 4 kávové lyžičky trstinového cukru, sódová voda. POSTUP PRÍPRAVY 1. Legendárny kubánsky koktejl bude skvele chutnať jedine vtedy, keď použijete predpísané originálne a kvalitné prísady. 2. Lístky mäty umyjeme a paličkou ich rozdrtíme v nádobe. Limetky umejeme, nakrájame na kúsky a pridáme do nádoby. Prisypeme hnedý trstinový cukor a všetko mierne rozdrtíme a premiešame. 3. Do pohárov nasypeme kocky ľadu alebo ľadovú triešť, ktorú vyrobíme v mixéri alebo rozdrtením kociek ľadu v miske prikrytej utierkou, a vložíme mätovú zmes. 4. Všetko zalejeme bielym rumom a dolejeme sódou. Pohár ozdobíme kúskom mäty a limetkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Exotická Piňa ColadaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 6 cl ananásovej šťavy /džúsu/, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smotany, drtený ľad. POSTUP PRÍPRAVY 1. Základom voňavej, exotickej Piňa Colady je jemná ľadová triešť. Tú si môžete pripraviť rozdrtením ľadových kociek v mixéri alebo ľad rozdrtíme paličkou v miske prikrytej utierkou, aby kusy ľadu neodlietali do okolia. 2. Ľadovú triešť spolu zo všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do šejkru a dôkladne pretrepeme. 3. Kokteil nalievame do vysokých oblých pohárov, ktorých okraj ozdobíme plátkom ananásu. Kto chce svojich hostí ohromiť, môže kokteil servírovať v polovici kokosového orechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2022, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Osviezujuca citronáda na slnečný deňPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter vychladenej sódy, 2 celé chemicky neošetrené citróny pokrájané na osminky, 4 lyžice kryštálového cukru, kocky ľadu POSTUP PRÍPRAVY 1. Do mixéra dáme vodu, citrón a cukor a v dvoch dávkach zmixujeme. A mixujeme dovtedy, kým nie je citrón rozmixovaný na kašu. 2. Citronádu precedíme do džbánu a nalievame do pohárov s ľadom. P.S. Myslím, že ak vynesieme na dvor alebo do záhrady džbán citronády, môžeme to považovať za prenosnú stravu. Túto oslnivo jednoduchú staromódnu citronádu môžete naliať aj do termosky a tak ju prenášať. Ak vás pochytí rozmarná nálada, nasypte do mixéra za hrsť malín a máte zas ružovú citronádu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čajové a žĺtkové vínoPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na čajové víno (Whist): 5 g čierneho čaju 250 g cukru šťava z 3 citrónov 1,5 l červeného vína suroviny na žĺtkové víno: 1/2 l bieleho vína 2 žĺtky 60 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Príprava čajového vína: 1. Čaj vyvaríme vo 1/4 l vody, necháme 3 minúty vylúhovať, scedíme. Rozpustíme v ňom cukor. 2. Z citrónov vytlačíme šťavu, scedíme. Zmiešame s čajom a červeným vínom, rozohrejeme až tesne pod bod varu. Podávame v 2 l kanvici s uzáverom. vystačí asi na 15 pohárov. príprava žĺtkového vína: 1. Biele víno, žĺtky a cukor rozhabarkujeme, zohrievame pri miernej teplote, pričom stále metličkou šľaháme, kým nápoj nie je horúci a penistý. Rozlejeme do 4 pohárov na grog a ešte horúce podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |