končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Voňavé marinované šampiňóny (75) 17.4.2021, 21:39 Bedľa jedlá na cesnakovej hrianke (5) 21.9.2018, 9:05 Zapečené plnené šampiňóny (26) 30.4.2018, 18:39 Hlivovy perkelt (1) 18.4.2017, 23:59 Šampiňonovo-zemiakový prívarok (2) 9.1.2017, 0:49 Šampióny v smotanovej omáčke (8) 8.12.2016, 15:50 Šampiňónový paprikáš (41) 2.8.2016, 22:15 Hríby na smotane (20) 16.10.2015, 17:52 HLIVOVY PAPRIKAS***** (7) 25.3.2015, 16:37 Plnené šampiňóny syrom cottage ♥ ♥ ♥ (8) 10.2.2015, 23:08 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
HUBY |
HOUBOVÝ PEKÁČEKPOTREBNÉ PRÍSADY viz. postup POSTUP PRÍPRAVY Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží). Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše. V troubě vyhřáté na cca 200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Šárka B. (Šárja) ID 281143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapekané plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY tento recept tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462) ... pridávam k nemu len malé vychytávky, ktoré sa mi osvedčili .... k uvedeným surovinám (šampiňóny, pór, šunka, maslo, syr Bambino, soľ, korenie) budeme potrebovať ešte kvalitný olivový olej a cesnak + parmezán, prípadne namiesto šunky môžeme použiť schwarzwaldskú šunku, ktorá má výraznú údenú chuť (najlepšiu som zatiaľ objavila v Lídli) POSTUP PRÍPRAVY .... postupujeme ako je uvedené v recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2462 (šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky, vydlabeme lyžičkou vnútro ... na masle osmažíme nadrobno pokrájaný pór, vydlabané vnútro a pokrájané nožičky, pridáme pokrájanú šunku a nakoniec syr v črievku, dochutíme soľou a korením podľa chuti ... a teraz je na rade moja vychytávka - pred tým, ako naplním vydlabané hlavičky pripravenou zmesou tieto dobre vymastím olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom (cca 1 dl oleja + 2-3 strúčiky cesnaku), dodá to výbornú chuť - touto zmesou potriem naplnené hlavičky aj zvonku a zvrchu (pred tým ako posypem voňavým strúhaným syrom - napr. Grana, parmezán) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbiková ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Lesné huby * cibuľa * mrkva * zemiaky * olej * rasca * cesnak * zeleninový vývar * soľ * POSTUP PRÍPRAVY V mrazničke som našla balíček lesných húb. Zaliala som ich vriacou vodou a nechala postáť. Nakoniec som ich scedila. Kuk na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva a la segedínPOTREBNÉ PRÍSADY cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky POSTUP PRÍPRAVY Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso. POSTUP: Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubové fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé huby, cibuľa, staršie rožky, strúhanka, 1-2 vajcia, petržlenová vňať, soľ, mčk, olej POSTUP PRÍPRAVY Huby obvaríme a posekáme nadrobno. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rohlík namočený do vody, trochu strúhanky, vajce, trocha posekanej petržlenovej vňate, soľ a mčk. Všetko dobre premišame. Z vymiešanej hmoty tvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame. Myslíte si, že bude stačiť jedna a nakoniec zjete tri :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Plnené bedlePOTREBNÉ PRÍSADY Bedle, cibuľa, oravská slanina 200g, šunka 200g, syr Eidam alebo Gouda (príp. kto aký má rád 200g,), kukurica z konzervy. POSTUP PRÍPRAVY 1. Syr si postrúhame na tenké slížiky, šunku, slaninku a cibuľu (slaninka nemusí byť) pokrájeme na drobné kocečky a pridáme kukuričku podľa potreby. Všetko z ľahka dobre pemiešame. Ochucovať nemusíme ničím nakoľko sa chute ingrediencií zmiešajú samé. Max. môžeme trošku posoliť z vnútra klobúčiky bedlí. 2. Takto pripravenou zmesou plníme umyté bedle (najvhodnejšie sú bombule - ešte neotvorené bedle), ktoré poukladáme na maslom vymastený plech na tesno vedľa seba a aby sa nám neprevrhli, môžeme pre istotu odkrojiť kúsoček z vrchnej časti bombule a spraviť si tak rovinku na postavenie bedle. 3.Takto pripravený plech aj s bedlami vložíme do trúby upiecť. Pečieme pri teplote 150 st. cca 30 minút. Podľa potreby môžme podliať aj trochou vody. Podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2013, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
HUBOVE KORENIE*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.10.2012, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hríbový segedínsky guláš so zemiakovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY SEGEDÍN: 1 veľká cibuľa, olej, mletá rasca, 450 g veľkých tvrdých hríbov (u mňa Portobello), 2 veľké strúčiky cesnaku, 1,5 PL múky, 3 veľké štipky soli, 1,5 PL mletej sladkej papriky, 500-600 ml zeleninového vývaru, 250 g kyslej kapusty, 200-250 ml šľahačkovej smotany 33% ++++++ KNEDLIČKOVÉ GUĽKY: 300 g uvarených zemiakov, 300 g surových zemiakov, 2 malé vajcia, 8 PL hrubej múky, 8 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je chuťovo výborný, časovo a surovinami pomerne nenáročný. Pochádza od p. Babicu z jedného českého televízneho programu, no ja som si tento receptík jemne poupravila. Taktiež dávam do pozornosti fakt, že je treba mať hrniec s nepriľnavým povrchom, lebo inak to bude na začiatku ťažšie na miešanie a nepripaľovanie. Takže ideme nato: 1. Vo veľkom hrnci si rozpálime oheň a na ňom krátko osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu (netreba dozlatista, fakt len chvíľku). Po celom povrchu ju potom zaprášime mletou rascou a pridáme na veľké kocky (2x2cm) pokrájané hríby. Sprudka opekáme za občasného premiešania asi 4 minúty. Potom hríby posunieme na jednu polovicu, a na tú voľnú časť dolejeme asi 3-4 PL oleja a pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Zmes zahustíme hladkou múkou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a sladkou paprikou. Znova zmes krátko orestujeme a zalejeme to vývarom jemne nad úroveň hríbov. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. 2. Ďalej pridáme nasekanú kyslú kapustu (ak nechcete mať segedín výrazný a kyslý, tak ju raz premyte pod tečúcou vodou), priklopíme a necháme znova jemne pobublávať. Nakoniec primiešame smotanu, privedieme k varu, minútku necháme povariť za občasného premiešania a podávame. 3. Na knedličky si zmiešame všetky suroviny (oba druhy zemiakov si najemno postrúhame, pričom zo surových zlejeme prebytočnú vodu), z ktorých tvarujeme guľky o priemere 5 cm, ktoré hneď hádžeme do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte asi pol minúty (stále pod poodokrytou pokrievkou) a podávame s hríbovým segedínom. - z množstva vyjde cca 5 porcií segedínu a 10 knedličkových guliek ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2012, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Pastierska pochúťka so šopským šalátom ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY kuracie pečienky * cibuľu * šampiňóny * soľ * olej * .........chlieb na hrianky *......ŠOPSKÝ ŠALÁT: uhorka * rajčiny * pečené papriky * cibuľa * petržlenová vňať * olivový olej * vinný ocot * balkánsky syr * POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia podľa TV PAPRIKA. Pripravoval to Laci Hornáček a ja ho milujem / teda jeho recepty / :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 13.10.2013, 0:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |