končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Skvelý pudingový koláč (11) 20.10.2017, 20:39 Srnčí chrbát z kuracích prsíčok - do súťaže (24) 2.9.2015, 15:15 Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž (2) 23.8.2015, 7:28 Fantastické pudingové prekvapenie (277) 3.5.2015, 13:15 Štedrý slivkový koláč s 5 hviezdičkami !!! (13) 18.4.2015, 18:41 Gnocchi podľa Fufíka :-))))))) - súťaž (26) 22.9.2014, 23:34 Kráľovské rizoto s kokosovými lupienkami a mangom (22) 15.7.2014, 20:15 šunkafleky-do súťaže (34) 5.7.2014, 0:20 Miešanie farieb napr. na farbenie marcipánu (38) 3.6.2014, 18:20 RŮŽE Z LISTÍ (105) 30.10.2013, 16:45 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
SÚŤAŽ |
Varený dobošový krém-najlepší zo všetkýchPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g maslo(nikdy nie margarín) 200 g práškový cukor 3,1/2 dl mlieko 5 dg kakao (kopcovitá pol.lyžica najlepšie Holanského kakaa) 1 balíček vanilkového cukru 3-4 žltky 70 g cukor 4 lyžice hladkej múky(zarovnané) POSTUP PRÍPRAVY Z odmeraného mlieka odložíme asi 1dl.Dáme doň žltky,cukor(tých 70g),vanilk.cukor,kakao,múku a dobre rozhabarkované vlejeme do ostatného mlieka,ktoré necháme zovrieť a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.Vychladíme ho.Počas chladnutia odporúčam častejšie premiešať mixérom,aby sa nerobili hrčky a zároveň aj rýchlejšie chladne. Cerstvé maslo vymiešame s cukrom do peny a za stáleho miešania postupne pridávame vychladnutú kakaovú hmotu. Dobre spolu vymiešať a plniť. Na formy podkova,srdce, kruh,vystačí táto jedna dávka.V prípade že potrebujem tortu aj zvonku zdobiť krémom, alebo má torta viac ako 3 pláty piškoty,odporúčam radšej pridať suroviny rozrátané na 600 g.masla. V prípade že my ostáva krém ked neodhadnem,ostane aj na dobošové rezy(Korpus si kupujem za 0,79€ v Bille). Prajem príjemné poečenie a ja sa idem tiež do toho zas pustiť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marcela D. (macazvk) ID 87957 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.6.2013, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Banánový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček Bebe keksov klasických, 1 balíček BeBe keksov kakaových, 3 veľké banány, 1 šľahaška v prášku Dr. Oetker, cukrárske jedlé ozdoby podľa fantázie. Tvarohová plnka: 250g tvarohu, 400ml pochúťkovej kyslej smotany, 1 vanilkový jogurt Zvolenský, 70g masla, 3 polievkové lyžice želírovacieho cukru, môže byť aj práškový cukor, 1 vanilkový cukor, 1 Dr. Oetker Želatinový ztužovač za studena. Banánová plnka: 0,50l mlieka, 1 banánový puding Dr. Oetker, 3 žltka. POSTUP PRÍPRAVY Do štvorcovej formy vyložíme Bebe keksy vanilkové. Zalejeme polovicou tvarohovej plnky: všetky prísady spolu zmiešame. Ja dávam namiesto práškového cukru želírocaví cukor z toho dôvodu, aby plnka lepšie držala, vtedy už netreba dávať Želírovací ztužovač. Niekedy však je tvaroh riedky a na spevnenie dám aj tento ztužovač. Pridávame nakoniec podľa potreby, nie je nutné dávať. Na tvarohovú plnku dáme banány pokrájané na kolieska po celom obvode. Ďalej naukladáme kakaové keksy. Polejeme vychladeným banánovým pudingom. Vrch zalejeme zvyšnou polovicou tvarohovej plnky. Nakoniec vylejeme vyšľahanu šľahačku v prášku podľa návodu, môže byť aj čerstvá šľahačka, táto však lepšie drží tvar. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Iveta K. (Ivka90) ID 97161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2011, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Kuracie stehna v olivovo-smotanovej omackePOTREBNÉ PRÍSADY Ingrendiencie: 4 kur. stehna, 150g zelenych oliv bez kostky, 2PL oliv.oleja, 4 struciky cesnaku, 2 cibule, 200g sampinonov, 2 zelene papriky, 3 paradajky, 200ml bieleho vina, 2PL suseneho rozmarinu, bylinkova sol, 200ml smotany na varenie, sol, mlete cierne korenie :o) POSTUP PRÍPRAVY stehna umyjeme, osusime, na oleji na panvici z oboch stran opecieme a dame do zapekacej misy a udrziavame teple. na tej istej panvici a oleji si oprazime nadrobno nakr. cibulku a pretlaceny cesnak, po par minutkach pridame na platky nakr. sampinony, na pasiky papriku a na polovicu prekr. olivy. podusime a po dalsich par minutkach pridame olupane nakrajane paradajky.ochutime bylinkovou solou a rozmarinom a dusime. potom sa moze podliat vinom (my sme nie) a dusime. do zapekacej misky dame zeleninovu zmes, na nu stehna, zapekame, prikryte, asi 30 min na 190C Zvysnu polku oliv nakrajame na tenke platky a zmiesame so smotanou, mierne okorenit a osolit. Zmes naliat na stehna a odokryte piect este 15min.So zemikovou kasickou je to najlepsie, alebo s cerstyvm chlebom sa to este hodi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika V. (monvin) ID 33965 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2012, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Kuracie prsia na kari s baklažánomPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie: asi ¾ kg kuracích pŕs 1 stredný baklažán ( lilek ) 4 veľké mäsité paradajky 2 väčšie cibule 2 ČL kari 1 - 1 ½ kelímku kyslej smotany ( alebo bieleho jogurtu ) 2 kocky slepačieho vývaru Maggi ( alebo trocha polievky ) 4 PL sójovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY recept je určený pre 4 osob(y)\r\ndoba prípravy je cca 1/2 - 3/4 hodiny\r\n\r\nsoľ\r\nPríprava:\r\nUmytý baklažán pokrájame na plátky, posolíme a necháme odstáť 20 – 30 minút ( aby sme ho zbavili horkosti ). Potom plátky umyjeme, usušíme a nakrájame na kocky. \r\nNa oleji zpeníme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme kari a za stáleho miešania restujeme. Pridáme prsia nakrájané na slížiky a opečieme zo všetkých strán. Potom vložíme nakrájaný baklažán a olúpané, na kocky nakrájané paradajky. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kyslú smotanu ( jogurt ), sójovú omáčku a už len prehrejeme – nevaríme. Podávame s varenou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Monika V. (monvin) ID 33965 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Bravčové na borovičkePOTREBNÉ PRÍSADY Keď som po prvý raz ochutnala tento recept tak som sa čudovala aká výborná je kombinácia borovičky, červeného vína a ostatných ingrediencií. Recept ktorý sa výborne hodí na chatu spriateľmi pretože množstvo je postačujúce pre veľa hladových krkov a príprava zaberie maximálne polhodinku. Potrebujeme:1,5 kg bravčového pliecka (mäsa môžete použiť aj kľudne viac, marinády je dostatok aj pre 2kgmäsa)2 dcl borovičkypol litra červeného vína3 lyžice horčicepol litra jemného kečupunecelá lyžica solišplech sójovej omáčkyšplech worcester omáčky7 strúčikov cesnaku2-3 cibulepár plátkov slaniny POSTUP PRÍPRAVY 1.Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky 2.Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do velkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno,soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. 3. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäsovyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budemeukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátkymäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. 4.Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikalašťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sastať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. 5.Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože vbalíčkoch sa nachádza dostatok šťavy. Takže dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Štedrý slivkový koláč s 5 hviezdičkami !!!POTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg polohrubej muky, 400ml mlieka, 2 zltky, kocka kvasnic, 3PL cukru, 1CL soli - toto cesticko je podla Kristiny S. ( nigina ) - velmi pekne dakujem za receptik, Kristinka!!! Makova plnka: 400g maku, 120g praskoveho cukru, hrozienka, 2CL skorice, 100g roztopeneho masla, 4PL cit. stavy, 6PL lekvaru - tato plnka je podla Marcely Kristofikovej ( EmKa ) - tiez velmi pekne dakujem za receptik, Marcelka!!! Tvarohova plnka: 250g tvarohu, 60g pr.cukru, 2zltky, 2PL muky, 1kysla smotana polky sliviek, skorica, 70g cukru, 70g muky, 70g masla na drobenku POSTUP PRÍPRAVY Cesto Kristinka robila rucne, no ja som ho (leniva miesat) dala do DP na program cesto vymiesit a vykysnut, potom som ho dala na vymasteny a mukou vysypany plech. Plnky si pripravime zmiesanim surovin- samozrejme kazdu zvlast :-) Na cesto si dame makovu plnku- najprv kopky, potom lyzicou rozotrieme. Z tvarohovej plnky davame kopky lyzicou na makovu plnku, a nakoniec poukladame slivky reznou stranou nahor, posypeme drobenkou z muky, masla a cukru, poprasime skoricou, alebo skoricovym cukrom a dame piect asi na 25 minut pri 180st. Foto kolacika nieje bohvieake- fotila som dnes rano po oslave, ostal len tento kusok, ani postup som nenafotila...kolacik je vynikajuci, vsetci si pytali recept. Este raz dakujem Kristinke aj Marcelke za inspiraciu na vznik tohto kolaca! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.4.2015, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
zapekane kuracie prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, biely jogurt alebo poch. smotana, sol,korenie, struhanka, tvrdy syr, olej, maslo POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia osolime, okorenime,zalejeme poch.smotanou alebo bielym jogurtom a nechame 24 hodin stat.do struhanky nastruhame tvrdy syr, jogurtove prsia obalime v struhanke v ktorej mame nastruhany syr. na pekac dame trochu oleja,poukladame naň rezne obalene v syrovej struhanke, na vrch este dame platky masla. zapekame pol hodinu. ak sa nam budu zdat suche este pred dopecenim podlejeme trochou vody. 0,5 dcl dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) alena r. (esli) ID 12108 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Fantastické pudingové prekvapeniePOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajicka, 120g pr.cukru, 120g polohrubej muky, 1 rovna CL sody bicarbony, 1/2 dl oleja, 1/4 dl vody, 2CL kakaa, pol litra mlieka, mandlovy puding, 3PL kr.cukru, 250ml kyslej smotany, 1PL praskoveho cukru, granko dl- deci, PL- polievkova lyzica, CL- cajova lyzicka :-) POSTUP PRÍPRAVY Viem, ze je tu viacero podobnych receptov, ale takyto presne som nenasla, tak mozno sa niekomu zapaci prave tato moja verzia....ja som asi pred rokom robila pudingovy kolac- ktory sa na MMB stale tesi najvacsej popularite, tam siel na cesto horuci puding, a smotana na este horuce cesto..a nam tento kolacik az tak strasne nechutil. A potom mi kamaratka spominala, ze ona takyto kolac robi podobne, ale s mierne inym postupom- a tato verzia nam chuti velmi- tak vam tento recept ponukam...dufam ze aj vam potom bude chutit :-) Podla mna je uplne Uzasny... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 259 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (277) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Návod na vkladanie obrázkov do receptuPOTREBNÉ PRÍSADY nafotené obrázky vo formáte maximálne 640x480 pixelov a už len trpezlivosť, chuť a čas:o) POSTUP PRÍPRAVY Tu je sľubovaný postup vkladania obrázkov do receptov, tak dúfam, že pomôže. Ja si veľkosť fotiek zadávam rovno vo foťáku ( VGA) a potom ich nemusím zmenšovať, ale keď sa náhodou stane, že nafotíte väčšie, tak návod na zmenšenie je na úvodnej stránke Mimibazáru a aj program si ľahko stiahnete do počítača alebo je aj iná možnosť, to napíšem nižšie v komentári OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 10.2.2010, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
ŽivánskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov,3veľké cibule,500g bravčového masa,150g anglickej slaniny,mletá červená paprika,mleté čierne korenie,drvená rasca POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky a cibuľu očistíme,umyjeme a pokrájame na kolieska.Maso narežeme na plátky a naklepeme.Slaninku pokrájame na tenké plátky.Suroviny podľa potreby osolíme,popaprikujeme a posypeme drvenou rascou,prípadne čiernym korením.Vložíme do folie,zauzlíme a položíme na plech.V rúre pečieme asi45 minút pri teplote asi200stupnouC.Podávame priamo..Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) tatiana p. (tanasek) ID 36001 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.3.2009, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |