končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
TORTY |
Sedmokrásková torta :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorový korpus, čokoládová plnka, domáci marcipán... POSTUP PRÍPRAVY ........možno pre niekoho inšpirácia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.7.2013, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Red velvet trochu inakPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY špaldový korpus, Mascarpone so šľahačkou, kokos a čokoláda na ozdobenie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2013, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Taká iná jahodovo-karamelová torta :-)POTREBNÉ PRÍSADY váš obľúbený korpus, 2x uvarené Salko, približne 400g masla, jahody, jahodová marmeláda, čokoláda na zdobenie..... POSTUP PRÍPRAVY Možno pre niekoho inšpirácia.......upečieme korpus,ja som použila špaldový.Necháme vychľadnúť.Vychladnutý korpus potrieme jahodovou marmeládou + trochu rumu.Potom natrieme krémom: uvarené Salko a maslo - musia mať približne rovnakú teplotu.Do masla (ja dávam tak od oka cca 400-450g) postupne pridávame Salko a vyšľaháme hustý krém. Natrieme na korpus,poukladáme jahody a priložime ďalší korpus,ktorý sme tiež potreli marmeládou a krémom.Potrieme krémom aj celú tortu. Dáme stuhnúť do chladničky.Studené horkú čokoládu nožom postrúhame a posypeme tortu.Ozdobíme plátkami jahôd..... Je to taká nenáročná a v podstate rýchla torta. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sacherová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 140 g masla (izbovej teploty), 110 g práškového cukru,1/2 vanilkového lusku,6 vajec, 130 g čokolády na varenie, 110 g kryštálového cukru, 140 g hladkej múky + 200 g marhuľového lekváru a šľahačka (ako dekorácia¬) Poleva: 100g varovej čokolády a 50g masla POSTUP PRÍPRAVY Torta pečená podľa receptu: http://www.austria.info/sk/kulinarstvo-v-rakusku/sacherova-torta-1241354.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta z cukríkov Marshmallow :-)POTREBNÉ PRÍSADY Na poťah: 90g penových cukríkov,najlepšie jednej farby,maslo,prášk.cukor,šťava z 1 citróna. Korpus: 250 g hladkej múky,necelý 1 prášok do pečiva,4 vajcia,240g prášk.cukru,150 ml oleja,100 ml horúcej vody, 2 PL kakao. Krém:1/2 l mlieka,120 g kryšt.cukru,2 vanilkové pudingy,400 g masla,1 vanilk.cukor + marmeláda,banány alebo iné ovocie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Keď som sem moju tortičku vkladala,netušila som,že bude mať niekto o ňu záujem,pretože je tu neskutočne veľa krajších tort ako je tá moja.Torta je stará už dva roky,ale nejako sa mi nechcelo vypisovať postup.Ale viaceré mi písali o postup,takže tu je: Príprava poťahu:nie som si už istá,ale poťah mám pravdepodobne podľa Magdaleny L. (meggienka) ID 798.Takže:Plastovú misku si vymastíme maslom,dame cukríky,pokvapkáme citrón.šťavou a dáme do mikrovlnky na najvyšší stupeň na 1 min.Cukríky musia napuchnúť!!!!Ak nie sú,pridáme ešte pár sekúnd.Potom hmotu vysypeme na prac.dosku a postupne pridávame prášk.cukor,kým nie je hmota vhodná na modelovanie - musí bytť pevná,nie tvrdá!Potom ju dáme na chvíľu do chladničky vychladnúť.Po vychladnutí poprášime dosku solamylom-jemne a vyvaľkáma medzi fóliou na tenkú placku.Ružičky som prifarbila potravin.farbivom a tie sa robila tak,že som si vykrojila nie moc tenké kolieska a tie som potom sformovala do ruže. Korpus:Recept som mala z českého MMB ale videla som ho už aj tu - mramorový korpus!Žĺtky vyšľaháme so 120g práš.cukru.Postupne pridávame olej,vodu,múku a prášok do pečiva.Nakoniec pridáme sneh z bielkov,do ktorého som ku koncu mixovania pridala zvyšný cukor -120g.Tretinu cesta si odlejeme a primiešame asi 2 PL kakaa.Do vymastenej a vysypanej formy striadavo dávame lyžicou cesto.Najlepšia spolupráca s niekym,pojde to rýchlejšie,mne pomáhal manžel.Začneme od stredu formy:dáme 2 lyžice svetlého cesta a do neho 1 lyžicu tmavého cesta.Stále opakujeme od stredu formy 2 lyžice svetlého cesta,1 lyžica tmavého.Opakujeme stále od stredu,až pokiaľ všetko cesto neminieme.NETRASIEME!!!! Kľudne možte použiť svoj obľúbený recept na korpus,ale tento je zaujímavý a chuťovo super!Pečieme asi 25 min, na 200 *C,ale zaleží od trúby,tak radšej kontrolujeme!Po upečení hneď vyklopíme.Potom korpus prekrojíme na polovicu,potrieme marmeládou, pridáme ľubovolný krém - podľa chuti,dáme banány alebo iné ovocie,znovu krém a marmeládu.Na korpus roztiahneme poťah,vyformujeme a ozdobíme! Krém:Z uvedených prísad si uvaríme hustý puding.Po vychladnutí puding rozšľaháme a potom asi 5 min.zašľaháme maslo. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 10.11.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |