končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
DIA RECEPTY |
Čokoládové dia browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg 90 % čokolády\r\n\r\n10 dkg múky ( 1/2 hladká, 1/2 celozrnná)\r\n\r\n10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)\r\n\r\n2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao\r\n\r\n1/2 prášku do pečiva\r\n\r\n2 čajové lyžičky nescafé\r\n\r\n2 veľké vajcia\r\n\r\n1 dcl oleja\r\n\r\n1 hrsť mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.\r\n\r\n2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.\r\n\r\n3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.\r\n\r\n4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.\r\n\r\n5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!\r\n\r\nTento koláčik robí moja dcéra a je výborný. Hlavne ked vám ho niekto pripraví a nemusíte ani riady umývať. To je na tom to najlepšie.\r\n\r\nAle je fakt perfektný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA tvarohový dia koláč s ríbezľamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 150 g grahamová múka, 150 g hladká múka, 50 g fruktoza, pár kvapiek stévie, 130 g maslo, 1 vajce, ½ prášku do pečiva, štipka sódy bicarbony Náplň : 500 g tvaroh, 1 vanilková fruktóza, 10 kvapiek stévie, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas, ríbezle POSTUP PRÍPRAVY Múku, fruktózu, stéviu, PDP a sódu bicarbonu si dáme na dosku a zmiešame. Pridáme nastrúhané maslo, vajce a vymiešame cesto. Na papieri na pečenie vo veľkosti plechu si vyváľame cesto a spolu s papierom prenesieme na plech. Urobíme si plnku : tvaroh , fruktózu a vajcia vymiešame. V mlieku rozmiešame stéviu a zlatý klas a primiešame k tvarohu. Vylejeme na cesto (je to riedke) a poukladáme ovocie. Ja som mala mrazené ríbezle. Dáme piect na 180 stupňov C približne 30 minút. Na desiatu alebo olovrant spolu s bylinkovým čajom je výborný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 29.11.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY celozrnné piškoty, káva bez kofeinu, 2 šľahačky, 2 nátierkové maslo bez príchute, fruktoza podľa chuti. Na ozdobu hrozno, kakao POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si kávu bez kofeinu ( pretože tortička bude pre malú diabetičku a nielen pre nu :-) celozrnné piškoty namáčame do vychladnutej kávy, poukladáme na dno tortovej formy. ušľaháme šlahačky s fruktozou a prdáme nátierkové masla. Natrieme na piškoty a opakujeme vrstvy. Dala som aj ovocie - mandarinky do jednej vrstvy. Mne vyšli tri vrstvy piškot. Posledná vrstva je plnka. Vrch husto posypeme kakaom a ozdobíme hroznom. Chutila nie len malej diabetičke, ale aj všetkým ostatným. A nikto ani nezistil, že je bez cukru :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2013, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus : 4 vajcia, 75 g celozrnnej múky, 75 g polohrubej múky, 100 g fruktozy, 1 PL oleja, 2 PL vlažnej vody Krém : 2 šľahačky, 2 malé biele jogurty /smotanové/, trochu vody, 1 PL fruktozy vanilkovej Na ozdobu : ovocie /v mojom prípade jahody, kiwi a broskyne/ , 1 tortové želé číre , 250 ml vody alebo štavy z ovocia POSTUP PRÍPRAVY Takúto tortičku som spravila mojej malej diabetičke k narodeninám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 4.11.2010, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Diankine DIA tajomstvoPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 5 vajec, 60 g fruktozy, 50 g polohrubej múky, 60 g grahamovej múky, 1 PL oleja, 1 roztlačený banán, 1/2 PDP, 1 KL sody bicarbony. Krém 1 : 2 x karamelový puding, 500 ml mlieka, sacharín, troška stévie, 1 nátierkové maslo bez príchute Krém 2: šlahačka bez cukru v prášku, 150 ml mlieka, 1 pochúťková smotana, kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Kedže moja dcéra je diabetička, pečieme takéto koláčiky bez cukru. Tento si vymyslela a upiekla dnes moja dia-dcéra. (11 rokov). A môžem povedať, že je perfektný........ :-) mnááááááám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.8.2014, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |