končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 91 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný nepečený koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 350g nastruhanych jablk, 1 banan, stava z polovicky citrona, 2,5 dl vody, 50g hnedeho cukru, 1 cokoladovy puding, 1 vanilkovy cukor, 1 balik piskot POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dame jablka, hnedy cukor a podlejeme polovickou mnozstva vody. Dusime 10 minut. Pridame citronovu stavu, popuceny banan a pudingovy prasok rozmiesany vo zvysku vody. Miesame do zhustnutia a odstavime. Malicky pekacik, alebo mini tortovu formu vystelieme alobalom, a ako prvu dame jablkovu vrstvu- to bude vrch kolacika, a striedame s vrstvami piskot- mne vysli 3 jablkove a 3 piskotove. Skoncime teda piskotami a kolacik dame stuhnut, ja som to mala asi za 2 hodiny. Vyklopime, stiahneme alobal a - dobrota je na svete ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.11.2012, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kolienka s tvarohom (a jablkami)POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 osobu: 100g celozrnnych kolienok Cessi, 30g masla, 2-3PL praskoveho cukru, 125g hrudkoviteho tvarohu, pripadne pol jablcka POSTUP PRÍPRAVY Bola som prekvapena, ked som nasla v kucharskej knizke tento recept- myslela som ze na kolienkach s tvarohom nieje co pokazit- ale ked som si ich pripravila podla tohto receptu, tak som zistila, ze kolienka s tvarohom mozu byt Fantasticke! ... troska iny postup, a chut je ina... Takze kolienka si uvarime v osolenej vode, scedime. Maslo roztopime v hrnci a pridame k nemu kolienka- a spolu poopekame aspon pol minutky. Potom pridame cukor, opat poopekame pol minutky anakoniec tvaroh, ten tiez poopekame pol minuty. Tu mozme skoncit a papat, alebo ak chcete zmenu, tak k odstavenym kolienkam takto pripravenym pridajte polovicu nastruhaneho jablcka- to je specialita mojej tety. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 25.5.2013, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s tofu a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY Spagety Cessi celozrnne- na 1 osobu cca 100g, 50g udeneho tofu, olivovy olej, poriadna hrst mrazenej kukurice, kecup Snico, tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Spagety si uvarime. Tofu nakrajame na kocky, opecieme na olivovom oleji, kukuricu hodime na par sekund do vriacej vody a scedime. Tofu a kukuricu zmiesame s uvarenymi spagetami, dame na tanier, postriekame kecupom, posypeme nastruhanym syrom.....jednoduchy, az primitivny postup- ale ta chut je MNAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 18.11.2010, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
DOKONALÝ BANÁNOVÝ KOKTAILPOTREBNÉ PRÍSADY 1 mensi banan, polovicku cokoladoveho jogurtu, 1CL vanilk. cukru, 2CL citron. stavy, mlieko POSTUP PRÍPRAVY fotit sa mi nechce, ale kto miluje koktaily tak ako ja....vyskusajte, je uzasny.... do vysokej nadoby s odmerkou nakrajame banan, pridame jogurt- uz som skusala aj marhulovy, jahodovy- a vsetky boli supeer, cukor a stavu z citrona- tu urcite nevynechajte, koktailik bude uzasne sviezi- a mlieka tolko, aby ste ho doliali do 350ml a ponornym mixerom zmixujeme. NAZDRAVIE mnam mnam mnam....akurat dopijam a idem si spravit dalsi :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.9.2016, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové kocky so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie sojovych kociek- ja pouzivam Alfa Bio, 200g sampinonov, 1 kysla smotana, 1PL hladkej muky, 1PL sojovej omacky, vegeta, 1 por, 1dl mlieka, korenie POSTUP PRÍPRAVY Sojove kocky zalejeme vriacou vodou, pridame 1CL vegety, 1/2 CL soli, 1PL sojovej omacky, 1/2CL korenia, a varime 20 min. , scedime. asi 15cm kusok poru nakrajame na rezance a opecieme na oleji. Pridame scedene sojove kocky, sampinony pokrajane na kusky, opecieme, posolime a pokorenime a podlejeme trochou vody, Dusime asi 10-15 minut. Zatial si dame varit cestoviny ako prilohu, a v miske si zmiesame mlieko s mukou, pridame smotanu, dobre zmiesame a vylejeme ku kockam. Pridame sojovu omacku a povarime este 5-10 minut.Ak treba, dochutime vegetou. Podavame s cestovinou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Švajčiarska tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibula, olej, kusok tekvice Hokkaido ( moze byt aj hocijaka ina), 3 mrkvy, 1/2 mensieho zeleru, voda, vegeta, Kari korenie POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu, mrkvu a zeler nakrajame na kocky. Na oleji spenime cibulku pokrajanu nadrobno, pridame zeleninu, opecieme a podlejeme trochou vody. Pridame vegetu a kari korenie- asi 1CL , a dusime asi 15-20 minut. Potom polievku odstavime, zmixujeme ponornym mixerom a zriedime vodou podla potreby, aby vznikla kremova polievka. Ak treba, este dosolime vegetou, nechame prevriet a - hotovo....je krasna oranzova a chuti uzasne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.11.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehučký závin s makovo-jablkovo-slivkovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesticko je podla skveleho receptiku podla Janicek, a plnku som vymyslela dnes, pretoze my sme makoviiii.... Takze CESTO: 150g hladkej muky, 100g celozrnnej psenicnej muky ( alebo grahamovej, spaldovej ), 80g praskoveho cukru, 100g masla ( ja som dala mix maslo a Helia), 1 vajko, 3-4PL mlieka, troska sody bicarbony PLNKA: 140g mleteho maku, 5PL mlieka, 2PL oleja, 1PL lekvaru, hrast hrozienok, 70g praskoveho cukru, 1 postruhane jablko, 130g nadrobno pokrajanych sliviek ( 2velke) POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime a dame do chladnicky na hodinku. Plnku pripravime zmiesanim vsetkych surovin. Cesto rozdelime na polovice a vyvalkame nie prilis natenko- treba podsypavat hl. mukou, dostredu dame plnku, kraje cez nu prehneme a prelozime aj zhora aj zdola, potrieme vajickom ( ja lenivec lenivy som nepotrela) popichame vidlickou ( ani to sa mi nechcelo) a dame piect na 180st. na asi 15-20 minut. Celozrnna muka doda tomuto zavinu uzasnu chut- cesto ma trocha akoby orechovu vonu a chut, ak sa toho bojite, vobec sa nemusite- ten kto odmieta celozrnnu muku jest, vobec si nevsimne ze sa v zavine nachadza- bude sa len oblizovat a chvalit, aky je dobry....a tymto chcem aj urobit Janickinmu zavinu reklamu- orechovo jablkovemu- skuste, neolutujete!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.3.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza- cesto z pizzeriePOTREBNÉ PRÍSADY 1PL olivoveho oleja, 240ml vody, 1.5CL soli, 480g hl. muky, 1/4 kocky drozdia POSTUP PRÍPRAVY Cesto dohladka vymiesime- najlepsie v pekarni, lebo je dost tuhe, nechame vykysnut. Tato davka je na 2 velke plechy. Cesto treba vyvalkat natenulinko, oblozit a hned dat piect- uz nenechat kysnut. Ja som piekla zo 1/4 davky cesta, ostatne mam v sacku v chladnicke- vydrzi niekolko dni. Cesto je vynikajuce, najlepsie ake som kedy jedla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 213 návštěvníkov) KOMENTÁRE (67) posledné: 10.1.2017, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Makaróny po sicílskyPOTREBNÉ PRÍSADY makarony, alebo spagety ci ine cestoviny Omacka pre 2 osoby: 400g paradajok- mozu byt aj z konzervy, bazalka, sol, ml. korenie, 300g baklazanov ( 1 mensi), 2-3str. cesnaku, petrzl. vnat, 1PL solcanky POSTUP PRÍPRAVY Baklazan nakrajame na kocky, posolime a nechame postat pol hodiny- tento krok urcite nevynechavajte, bez nasolenia a postatia baklazany niesu take chutne. Paradajky sparime, osupeme a nakrajame ( ja to robievam aj so supkou). Na oleji spenime na platky nakrajany cesnak, pridame baklazany a paradajky, bazalku, vnat, korenie a solcanku a dusime 15 minut. Podla potreby podlejeme trochou vody. Uvarene cestoviny zmiesame s omackou a na tanieri posypeme parmezanom, alebo obyc. tvrdym syrom. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.7.2010, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pestrý fazuľový guľáš za 30 minútPOTREBNÉ PRÍSADY 3PL oliv. oleja, 2 cibule pokrajane na kolieska, 1 zelena paprika pokrajana na rezance, 1 konzerva krajanych paradajok, 2PL ml. sladkej papriky, 1 konzerva cervenej fazule, 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva cicera, 5 str. cesnaku, majoran, drv. rasca, sol, solcanka, cilli papricka POSTUP PRÍPRAVY Recept od dr. Bukovskeho, milimetrik som ho upravila- a receptik opat nesklamal, moj masozravy manzel bol nadseny... postup je obrazkovy: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.6.2010, 7:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 91 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |