
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
NÁTIERKY |
![]() Zdravá "čokoláda" - karobový krémik - vynikajúci aj pre Vaše detičky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 banán 1 biele tofu cca 4-5 PL karobu - svätojánsky chlieb(dala som tmavý) 1 PL citrónovej (limetkovej) šťavy 2 PL medu 2 PL ryžového sirupu (môžete nahradiť medom, úplne vynechať, pridať vanilkový cukor....fantázii sa medze nekladu :-) POSTUP PRÍPRAVY Všetko dať do mixéra a vymixovať najemno. Najlepšie chutí, keď trošku postojí v chladničke. Prečo KAROB? (info zo stránky www. strava. sk) Karob obsahuje veľký podiel prirodzeného cukru (obsahu sacharidov v luskoch 30 - 70%, dreň obsahuje 26 % sacharózy, 13% fruktózy, maltózu a glukózu), 8% bielkovín, vitamíny skupiny B, minerály - vápnik, horčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangán, chróm, meď, aminokyseliny (alanín, prolín, valín), škrob. Neobsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá bráni vstrebávaniu vápnika. Karob je bohatým zdrojom vlákniny pektínu, ktorý pomáha pri trávení a vylučovaní a je užitočný na zastavenie hnačky, pri zdvýhaní žalúdku a pri zvracaní. Obsahuje tiež lignín. Pektín i lignín majú prospešný vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu. V karobe sa nenachádza "teobromín" ako v čokoláde. Je vhodný ako náhrada čokolády zvlášť pre alergických ľudí na zložky čokolády. - prášok vymletý z praženej karobovej drte, z extraktu zo sušených pražených i nepražených luskov karobu, pre skôr narodených známy pod názvom "svätojánsky chlieb" alebo "chlieb svätého Jána". Je zdravou alternatívou kakaa vďaka podobnej farbe a chuti, a predovšetkým vysokému obsahu cukru (až 50% obsahu) a mnohými pozitívnymi účinkami na organizmus. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 14.8.2011, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |