
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Chutný rezeň:-)POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, biele korenie, gilovacie korenie. Na cestíčko: vajcia, hladká múka, mlieko, troška sódy bikarbóny, zaváraná kapia a nakoniec tvrdý syr. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si naporcujeme, ja ich prerezávam na dva kusy. Osolíme, okoreníme a necháme postáť v chladničke. A zatiaľ si pripravíme cestíčko. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 28.1.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Marinované mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mäska (najlepšie sú kuracie prsia ale robila som už aj z bravčového), 3 dcl leča, 3 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 2lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica kečupu, solamyl na zahustenie (ja som tentokrát nemala, tak som dala hladkú múku), soľ, vegeta po prípade korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na malilinké kúsky (skôr sa tak upečie), pridáme lečo, celé vajcia, pretlačený cesnak, horčicu, kečup a korenie. Premiešame a pridávame solamyl, podľa potreby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 295 návštěvníkov) KOMENTÁRE (121) posledné: 15.2.2019, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekaný karfiol s bešamelomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčší karfiol, 200 g tvrdého syra (môže byť aj údený), 4 vajcia, sušený tymián NA BEŠAMEL: maslo, hladká múka, mlieko a vegeta. Maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu. POSTUP PRÍPRAVY Karfiol si uvaríme v slanej vode asi 12-15 minút. Zapekaciu misku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Poukladáme karfiol. Potom si pripravíme bešamel. Maslo rozpustíme, pridáme múku a chvíľku popražíme. Zalejeme mliekom, pridáme pol lyžičky vegety a uvaríme hustejšiu kašu. Len nie betón:-))) Za občasného miešania necháme trocha schladiť. Do schladeného bešamelu pridáme 3/4 nastrúhaného syra (ja som dala 45% eidam), žĺtka a nakoniec sneh z bielkov. Premiešame a zalejeme karfiol. Na vrch postrúhame zvyšný syr a posypeme tymiánom. Pečieme zakrytý asi 25 minút pri teplote 180°C. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.9.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Guličky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 100g ovsených vločiek, 35g kokosu, 75g práškového cukru, 1 lyžička vanilínového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica rumu (pre abstinentov studenej vody), kokos na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame a tvarujeme menšie guličky, ktoré obalíme v kokose. Vločky môžu ísť aj celé, ale ja som ich tento krát nasekala na jemnejšie. Guličky sú lepšie keď postoja (aspoň jeden deň). Z tejto dávky mne vyšlo asi 30 kúskov. U nás sa po nich len zaprášilo:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.11.2014, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Jordánske kurčaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča alebo stehná alebo prsia 1,5 kg zemiakov 3 cibule 4 strúčiky cesnaku mletá škorica soľ kečup 1/2 masla POSTUP PRÍPRAVY Naporcované mäso osolíme, posypeme škoricou a uložíme na suchý plech. Ja používam jánske sklo. Na mäso dáme cibuľu, cesnak a zemiaky (všetko pokrájané na kolieska). Posolíme a na vrch poukladáme maslo. Prikryté pečieme asi 45 min. pri teplote 200°C. Potom polejeme kečupom, premiešame tak aby bolo kuriatko na vrchu a dopečieme odkryté ešte asi 15-20 min. pri teplote 180°C. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.12.2012, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |