
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Penova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY na sneh 20 bielkov a na každý bielok 5 dkg cukru, na plnku 20 žĺtkov, 2 kakaa, 1/2 kg praš cukru a 3 palmariny POSTUP PRÍPRAVY z bilekov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom ešte šľaháme nad parou, kým nie je dobre tuhý (n ie veľmi dlho, aby sa neprešľahal- tak 7 min), necháme vychladnúť a naplníme do ozdobného vrecka. Urobíme si obvod kruhu a zvyšok rozotrieme do stredu. Urobíme 5 plátov. Striekame na papier na pečenie (je dobre ho aj pomastiť a vysypať múkou), alebo na špeciálny papier určený na sušenie, ktorý dostať v papiernictve. Nepečieme, ale sušíme asi pri 50 stupňoch, pomaly. Plnka: cukor, žĺtka a kakao sa vyšľahá nad parou do tuha, opäť nie dlho, aby sa neprešľahala, a potom odstaviť. Občas premiešame a ešte do teplej pomaly zamiešame margaríny. Naplníme časť do vrecka s ozdobným špicom a plníme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.6.2007, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Juhoslovanské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto (500 g), 5 vajec, 1 pr do peč, 80 g mletých orechov, 4 lyž polohr múky, 200 g práš cukru, Plnka: 1/2 l mlieka, 6 lyž hladkej múky, 1 maslo, 1 vanielka, 150 g pr cukru POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a z každej vyvaľkáme plát na veľkosť plechu a upečieme. Na stredné cesto vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku s pr do peč, orechy a zľahka vmiešame sneh z bielkov, upečieme. Plnka: hladkú múku rozmiešame v mlieku, pridáme vanielku a pr cukor a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vymiešame s maslom. 1/2 plnky natrieme na prvý lístkový plát, naň položíme orechové cesto, natrieme druhú časť plnky a navrch dáme lístkové cest o pokrájané na kocky. Posypeme pr. cukrom a dáme stuhnúť do chladničky. Mňam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 9.11.2014, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() "Papuľky"POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohr. múky, 3 uvarné zemiaky, soľ, 1 práš.do pečiva, kvások, mlieko + všetko čo chcete ako náplň, ja som použila nátierku- sysrokrém, tatarská a chren, šunka, zelenina, syr, klobása POSTUP PRÍPRAVY Z prísad si vypracujeme cesto (zemiaky nastrúhame) a necháme vykysnúť. Potom vykrajujeme na požadovanú veľkosť, potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme tiež podľa chuti- syrom, sézamom, makom a pod. Upečieme a rozkrojíme, ale nie celkom. Natrieme pomazánkou a naplníme. Je to vynikajúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2021, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() KokoskyPOTREBNÉ PRÍSADY Na koliečka: 50 dkg hladkej múky, 1 Palmarin, 10 dkg. práš. cukru, 1 vajce, 1/2 prášku do pečiva Kokosky: 5 bielkov, 30 dkg cukru + 1 kokos (25 dkg) Plnka: 10 dkg horkej čokolády, 1 dcl mlieka, 1 Hera, 20 dkg cukru + džem a čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme koliečka. Všetky prísady zmiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme koliečka(stredne veľké). Upečieme. Potom si urobíme kokosky, z bielov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a potom 5-7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh naozaj dobre tuhý. Po odstavení zamiešame zľahka po častiach kokos. Nastriekame si klobúčiky na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote. Plnka: čokoládu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Zvlášť si vymiešame tuk s cukrom a postupne zašľaháme doň aj vychladnutú čokoládu. Ozdobným vrecúškom nastriekame na koliečka, tak aby sme do stredu mohli dať dzžem. Nakoniec priložíme kokosky a polejeme čokoládou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.12.2016, 7:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Perfektné parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov a 37 dkg práš. cukru, 22 dkg mletých orechov, 1 lyž. polohrubej múky, trochu práš. cukru Plnka: 2 dcl silnej čiernej kávy, 2 źĺtky, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 Helia a 20 dkg práš. cukru + čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom ešte okolo 7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh tuhý. Po odstavení zľahka zamiešame orechy a múku a na hrot noža prášku do pečiva. Striekame ozdobným vrecúškom na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote. Plnka: Do vychladnutej kávy pridáme dve žĺtka a 1 Zlatý klas, rozšľahánme a vylejem do vriaceho mlieka. Uvaríme z stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame tuk s cukrom a postupne po častiach zašľahávame vchladnutú kašu. Hotovú plnku opäť ozdobne nastriekame na usušené rožky a po stuhnutí omočíme v čokoládovej poleve. Sú naozaj vynikajúce!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 4.5.2018, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |