
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Špaldovo jablkový koláč (zdravá výživa)POTREBNÉ PRÍSADY 110 g špaldovej hladkej celozrnnej múky, 55 g špaldovej krupice, 55 g pohankovej krupice, 150 g palmový cukor (hrubý kryštál) 20 g odložíme do šlahaného bielka a 20 g na jablká, 140 g masla, 6 vajec, nastrúhaná kôra z 1 citróna a 15-20 kvapiek citróna, 1 č.lyžička škorice, 1/2 č. lyžičky badyánu, 1 a pól č. lyžičky bioprášok do pečiva (naturál bez fosfátov), 1/2 č. lyžičky prírodnej mletej vanilky, 3/4 kg nastrúhaných jabĺk, POSTUP PRÍPRAVY postup č.1, pripravíme si všetky ingrediencie, múku zmiešame s krupicami a práškom do pečiva a odložíme, maslo vymiešame s palm.cukrom pridáme citrónovú kôru, pár kvapiek citrónu a mletú vanilku všetko do penista vymiešame. postup č.2, nastúhame jablká na hrubom strúhadle aj so šupkou a pridáme 20g cukru , škoricu a badyán. postup č. 3, vajcia oddelíme žltok od bielka a žltky postupne pridávame k vymiešanému maslu s cukrom, z bielkov a 20 g cukru vyšlaháme tuhý sneh, postup č.4, múky zmiešame s vymiešaným maslom a postupne s jablkami a pomaly pridávame vyšlahaný sneh z bielkov. postup č.5, malý pekáč (22cm×32cm)vyložíme papierom na pečenie môže byť aj vyššia zapekacia misa tú nemusíme vykladať papierom stačí rozotrieť trochu masla ale nedávame do väčšieho pekáča lebo koláč bude nízky. Rúru si predohrejeme na 180ºC. postup č.6 masu vylejeme do pripraveného pekáča, zarovnáme povrch a pečieme asi 30 minut , kontrólujeme so špajglou či už je koláč upečený. Tento recept je po mojej starej mame ale s úpravami aby bol zdravý , nedávam bielu múku, biely cukor, nedávam pár lyžíc mlieka ale dávam citrón a pridal som namiesto vanilínového cukru mletú vanilku,škoricu a badyan. Pretože tam nie je biela múka a biely cukor je oveľa zdravší . Prajem dobré pomlsanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2010, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
![]() Ragú z Hlívy ústricovej s údeným tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hlívy ústricovej, 200 g údené tofu, 2 paradajky, 1 cibula, 100 g hrášku,1/2 kocky biobujónu, rasca bazalka, oregano, karí, vegeta. Nové zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita, pridáme rascu a na rezance nakrájanú hlívu, podlejeme trochu vodou, pridáme nakrájané paradajky s bujónom a dusíme do mäkka, keď je hlíva už polomäkká tak pridáme hrášok a na rezančeky nakrájané tofu, trochu spolu podusíme a pridáme koreniny . Nové zemiaky uvarené zmiešame s orestovanou cibulkou na oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.7.2011, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vyprážaný tofu rezeň so zeleninovým bulguromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks. údené tofu, 1 ks. väčšej mrkvy, 50 g. špaldovej pšenice (najlepšie sú nelúpané zrná aj s otrubami), 50 g. ražné zrná, 30g. ovsené zrná, 30 g. pohanky,1 ks. údené tofu, 1 ks, mrkvy, jedno vajce, bazalka, oregáno, kari, rímsky kmín, biovegeta, soľ. 1 hrnček bulguru, 1 hrnček vriacej vody, 1 ks. biobujón, 1 ks malej cibule, malú mrkvu, malú pertružku, malú červenú papriku, 50g. hrášku, 50g. zelenej fazulky (zelenina može byť aj mrazená), vegeta, bazalka, zelenú petržlenovú vňať, kari, soľ. POSTUP PRÍPRAVY rezeň: Zrná pomelieme na hrubú múku, mlieť môžeme spoločne všetky zrná, potom v mixéri rozmixujeme tofu s mrkvou a vajcom,pridáme pomleté zrná a koreniny a rozmixujeme na homogénnu masu s ktorej naberáme lyžicou dávky aké sú veľkosťou vhodné pre nás a na rozpalenom oleji vyformujeme rezeň a vypražime s oboch strán do zlatova. bulgur: Bulgur vysypeme do väčšej misy a zalejeme ho vriacou vodou v ktorej sme rozotreli bujón. 20 minút necháme odstáť aby napuchol a nabral vodu do seba , zatial pripravíme zeleninu - na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme zeleninu a koreniny a krátko porestujeme aby nebola zelenina mäkká ale aby bola chrumkavá, zmiešame s bulgurom a so zelenou petržlenovou vňaťou a podávame s rezňom príprava všetkých ingrediencií trvá asi 1 hodinu ale pokial chcete urýchliť a nemáte čas, tak zrná môžu byť už namleté a odložené v dobre uzatvorenej sklenici, tým si ušetríte minimálne 20 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ľanovo - bryndzová nátierka (zdravá výživa)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: ľan siaty -15 g čo je 4 čaj. lyžičky, konopné semeno 6 g 2 čaj. lyžičky, 100 až 150 g bryndze (najlepšia je nepasterizovaná) , 30 až 40g masla , 1 ks. jarná cibulka , mletá červená paprika, mletá rasca, soľ ( alebo bio vegeta podľa chuti) , cenakové korenie, a podľa chuti bylinkové korenie POSTUP PRÍPRAVY Na jemno zomelieme ľan a konopné semeno na kávovom mlynčeku, pridáme maslo a bryndzu, jarnú cibulku a koreniny a vymiešame na nátierku Podávame na celozrnnom chlebe s naklíčenými klíčkami (jedno aké) Dodávam že ľan má plnú účinnosť iba so živočíšnou bielkovinou preto môžeme použiť gottage cheese je to najchutnejšia pomazánka ale tam nepridávam maslo, môže sa použiť aj čerstvé na jemno nasekané bylinky ako bazalka ,oregáno alebo podľa vlastnej chuti, praje dobrú chuť k raňajkám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 13.6.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
diéta na chudnutie a detoxikáciu (raňajky alebo olovrant)POTREBNÉ PRÍSADY Orechy, mrkva, jablko, med, škorica,badyán POSTUP PRÍPRAVY V pomere 1-1-1, najskôr rozmixujeme orechy, pridáme mrkvu a jablko, za čaj.lyžičku škorice, 1/2 čaj. lyžičky badyánu a na záver polejeme medom, med dávame podľa nášho úváženie, nemusí vôbec byť. Dobrú chuť a príjemné chudnutie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.5.2010, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrachová polievka, krémová (zdravá výživa) porcia pre 2 osobyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g čerstvého hrachu, môže byť aj mrazený, polovica malej cibule, 4 ks strúčkov cesnaku, čerstvý zázvor ,podľa chuti (asi 5 g), citrón, čierne korenie ,soľ, bio vegeta, kardamón, čubrica (saturejka) POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu , cesnak a zázvor povaríme asi 5 min. v 3 dcl vody, potom pridáme hrach a koreniny a povaríme asi 10 min. Všetko rozmixujeme na krém, štavu s polovice citróna vmiešame do polievky. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Brokolica so zázvorom, alebo ako ju nepoznáme(orientálna kuchyňa)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Menšia brokolica , asi 50g zázvoru, 4 strúčky csnaku, 100g postrúhaný sýr. POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu narežeme na ružičky, sparíme vo vriacej vode asi 2-4 minúty až do jasnej zelenej farby, necháme odkvapkať, na panvici opražíme do zlatova na kolieska porezaný cesnak na trochu olivovom oleji(môže byť aj palmový olej carotíno), pridáme na drobno narezaný zázvor, potom pridáme odkvapkanú brokolicu a trochu prehrejeme s cesnakom a zázvorom.Hneď po odstavení posypeme sýrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.3.2012, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tatarská omáčka (zdravá výživa)POTREBNÉ PRÍSADY 1 žĺtko, asi 1dcl oleja(bodliakový alebo orechový iba za studena lisovaný), podľa chuti bieleho korenia, čaj.lyžičku Worčesterskej omáčky, jednu kyslú uhorku, asi štvrtinu malej cibuli, čaj.lyžička horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtko pomaly vymiešami s olejom (najlepšie s gumenou stierkou) ktorý po kvapkách pridávame, stále musíme dbať na to, aby tam nebolo veľa oleja lebo sa nám majonéza zrazí, keď je už homogénna (stuhnutá) a ostáva nám na stierke(nieje tekutá), pridáme najemno postrúhanú cibuľu, postrúhanú uhorku, horčicu, worčesterskú omáčku, biele korenie, soľ, citrónovú štavu, ak chceme pikantnú omáčku pridáme korenia viac. Všetko premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 6:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Špaldový chutný ovocný koláč (zdravá výživa)POTREBNÉ PRÍSADY špaldová krupica 110 g špaldová celozrnná múka 110 g, trstinový tmavý cukor (jedno aký, či kryštál alebo jemný alebo múčka) 200 g, z cukru odelíme 30 g zamiešame do vyšľahaného snehu z bielkov, 6 vajec, maslo 140 g, 3 lyžice teplej vody, bio prášok do pečiva (natural bez fosfátov) 1,5 čaj. lyžičky, kôra z jedného citróna, prírodná mletá vanilka podľa chuti (asi pól čaj. lyžičky), asi 3/4kg ovocia (maliny alebo čučoriedky, jahody môže byť aj mrazené alebo zavárané), podľa vlastnej chuti, mne chutia najviac čučoriedky. POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme 3 lyžice vody, postrúhanú kôru s citróna,pomletú vanilku a 6 žlkov, všetko do penista vymiešať. Špaldovú múku so špaldovou krupicou zmiešame s kypriacim práškom a zmiešame už s vymiešaným maslom a cukrom. Potom pridáme 6 vyšľahaných bielkov s cukrom a pomaly zmiešame a masu vylejeme na maslom vymastený a posypaný pekáč alebo zapekaciu porcelánovú misu, môže byť aj oválny(pekáč nech je ten najmenší aby nám koláč bol vysoký ,lebo vo veľkom pekáči je nízky koláč, a ovocia by sme potrebovali asi kilogram). Na povrch rovnomerne vysypeme ovocie (pokiaľ je mrazené tak ho nerozmrazujeme, a zavaraninu necháme odkvapkať). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 až 40 minút podľa typu rúry na 180C. Skúšame s ostrou špaiglou či je už upečený koláč. Tento koláč je pre všetkých ktorí sa stravujú zdravo a potrebujú niečo vinikajúce a zdravé bez chemických prísad.(Za chemické prísady považujem aj vanilínový cukor, prášok do pečiva, čiastočne aj biely práškový cukor ). Prajem dobrú chuť . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |