končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Super rýchly jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, jablká (asi 2 stredné), citrónová šťava, kryštálový cukor, škoricový cukor, maslo, pečiaci papier POSTUP PRÍPRAVY Výborný recept podľa Nigelly Lawson, príprava aj pečenie vám zaberie asi 15 minút. Takže - cesto si vyvaľkáme na plech vyložený pečiacim papierom. Po stranách cesta urobíme nožom zárezy (ale cesto neprerežeme úplne), aby sa pri pečení zdvihlo a zahlo. Jablká si rozpolíme a dáme do taniera s citrónovou šťavou, aby boli spodky jablka ponorené. Zatiaľ čo sa jablká máčajú (stačí minútka, dve), si cesto posypeme kryštálovým cukrom (alebo škoricovým cukrom, cez Vianoce). Teraz si jablká nakrájame na čo najtenšie mesiačiky a poukladáme na plech. Potom si v malom hrnci roztopíme maslo s cukrom (kryštálovým alebo škoricovým) a len tak, ako sa nám podarí, polejeme koláč. Dáme do rúry, pečieme asi 10 minút na 180-200 stupňov. To je celé, najlepšie chutí ešte teplý. DOBRÚ CHUŤ :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.3.2011, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s horčicovo-maslovou omáčkou a červenou cibuľkouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, maslo, horčica, citrónová šťava, petržlenová vňať, soľ, červená cibuľa, parmezán (alebo iný syr na strúhanie) POSTUP PRÍPRAVY Neuveriteľne chutné cestoviny, odporúčam ochutnať! :) Dnes som si vymyslela recept, o ktorý sa musím hneď aj podeliť. :)) Tu ho máte: Uvaríme si cestoviny a scedíme, vrátime do hrnca. V malom hrnci si roztopíme maslo, pridáme asi jednu lyžicu horčice, vytlačíme polovicu citróna a nastriháme čerstvú petržlenovú vňať. Zmiešame s cestovinami, pridáme surovú na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokvapkáme citrónom a nastrúhame syr. To je všetko, príprava trvá doslova 10 minút, ale výsledok stojí za to :) DOBRÚ CHUŤ!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Extra smotanové šťavnaté francúzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, slovenská točená saláma (klobása), 6 vajec, 4 kyslé smotany, jeden tavený syr v črievku, soľ, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pridávam ďalší recept na francuzáky, možno vyskúšate aj tieto moje. :) Potrebovala som niekoľko pokusov, kým som zostala stáť na tejto variante, ale musím povedať, že takto sú najlepšie, šťavnaté, rýchle, jednoducho veľmi chutné!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 21.2.2013, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Moje "bryndzové fornetti" (bez bryndze)POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, nejaký druh slaného syra (feta, balkánsky syr), kyslá smotana, vajíčko na potieranie, sezam, škorica POSTUP PRÍPRAVY Jasné, že to nie sú ozajstné fornetti, a ani zďaleka tak nevyzerajú, ale naozaj tak chutia!! :) Tieto chuťovky som si vymyslela úplnou náhodou, mala som doma lístkové cesto a chuť na niečo slané, malé a dobré. Tu je príprava: Lístkové cesto si vyvaľkáme. V tanieri si roztlačíme slaný syr (ja som použila balkánsky) a zmiešame s kyslou smotanou. Rozotrieme po celej dĺžke cesta, posypeme trochou škorice (dodá tomu výbornú vôňu a zvláštnu jemnú chuť) a cesto zgúľame. Celý valček potrieme vajcom a posypeme sezamom. Krájame trojuholníky, alebo slimáčiky, ako sa komu chce. Pokladáme na pečiaci papier a pečieme pri 180 st. asi 30 minút. (pozor, aby sa vám na kúskoch nepripiekli, ako mne :) ) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2010, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekaná kuracinka na pečených zemiakoch so špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, grilovacie korenie, olej, zemiaky, soľ, špargľa, údený syr POSTUP PRÍPRAVY Výborný rýchly obed alebo večera pre milovníkov zemiakov a syra :) Zemiaky si nakrájame na veľmi tenké plátky (keď nie sú veľmi staré, netreba ich ani šúpať), hodíme do plechu, dáme trochu oleja, osolíme a pečieme asi 20 minút. Medzitým naklepeme rezne, posypeme grilovacím korením (ak nemáte doma, stačí osoliť a posypať mletou červenou paprikou) a opekáme na panvici. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme plech, dáme na zopár plátkov masla, opečené mäso, špargle (ja som použila zavárané) a na plátky nakrájaný oštiepok, alebo hocijaký iný údený syr. Všetko to spolu ešte zapečieme zopár minút, kým sa syr rozpustí. Ja robievam toto jedlo väčšinou bez špargle, je výborné aj tak. Je to jeden z tých jednoduchých a rýchlych receptov, ku ktorému sa budete často vracať :)) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestoviny po mojom :)POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, soľ, kyslá smotana, mäkký syr, 6 vajec, údený syr, olej POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je síce jednoduché na prípravu, ale veľmi chutné. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme do zapekacej misy, alebo hlbokého pekáča. Zmiešame s jednou kyslou smotanou, jedným mäkkým syrom (napr. bambino), praženicou zo šiestich vajec a navrch nastrúhame údený syr. Keď máte doma, môžete pridať ešte kukuricu, olivy, paradajky, hríby, alebo čo vás len napadne :) Pečieme cca 10 minút, kým je syr pekne zlatavý a chrumkavý. DOBRÚ CHUŤ!!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Grilované kuracie prsia s mierne vianočným nádychom, s lahodnými zemiakmi a sviežim šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, olivový olej, sójová omáčka, škorica, pomarančová kôra (alebo korenie kardamon), muškátový orech, balzamico, mletý zázvor, soľ, zemiaky, cottage cheese, jarná cibuľka, citrón, maslo, ľubovoľný listový šalát POSTUP PRÍPRAVY Tak tie grilované prsia sú fakt úžasné - marináda vonia po škorici a chutí delikátne sladkokyslo. Mäsko je šťavnaté a zemiaky veľmi osviežujúce. Naozaj odporúčam, toto jedlo chutí výborne!! Pri tejto prílohe som sa inšpirovala Jamie Oliverom, ktorý namiesto cottage cheese použil syr fetu. No a marináda a zároveň omáčka na mäso vyplýva z tohto vianočného obdobia, okrem výbornej chuti vám bude krásne voňať celá kuchyňa :)) Dobrú chuť prajem :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.1.2011, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kúsky na sušených hríboch - obed za 10 minút :)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, grilovacie korenie, horčica, soľ, sušené hríby, sladká smotana, olej, ryža POSTUP PRÍPRAVY Výborné jedlo, pripravené doslova za pár minút. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2010, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Krevety s medovo-cesnakovým dresingomPOTREBNÉ PRÍSADY krevety, citrón, soľ, vajce, strúhanka, olej, čínska kapusta, rukola dresing: jedna kyslá smotana, jeden mäkký syr v črievku, jeden strúčik cesnaku, soľ, šťava z polovice citrónu, jedna lyžička medu POSTUP PRÍPRAVY Vyprážané krevety poznáme všetci, ale s týmto dresingom chutia fakt super :) Kombinácia medu, cesnaku a citrónu je veľmi zaujímavá, vznikne nasladlá chuť, ktorá sa výborne hodí k morským plodom. No a kto chce zdravšiu verziu, stačí krevety iba orestovať na oleji a cesnaku a výdatne pokvapkať citrónom :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura alebo kačka? :)POTREBNÉ PRÍSADY kura, jedno čierne pivo, rasca, soľ, ryža POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo varieva moja babička, keď som ho prvýkrát ochutnala, skoro som odpadla, pretože toto kura naozaj chutí ako kačka. Potom som odpadla ešte raz, keď som zistila, ako jednoducho sa pripravuje, a že celú tú "kačka chuť" dodá rasca a čierne pivo. :D Vrelo odporúčam vyskúšať kura na takýto spôsob, výborná chuť je zaručená :) Postup: Kura si nasolíme a orascujeme, necháme chvíľu odležať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2010, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |