
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo makové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g hl.múky, 250g Hery, 4 pol.lyž. kyslej smotany, štipka soli, PLNKA: 5 vajec, 200 g práš. cukru 150g mletého maku, 1,5kg jabĺk, 1lyžička kakaa- nemusí byť, 1 vanilkový cukor, POLEVA: práškový cukor, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY tento recept som zdedila po mojej babke, strážim si ho ako oko v hlave, keď sú rodinné oslavy tak si ho všetci vyslovene žiadajú a prvý je preč - je krehký, šťavnatý - proste neskutočne dobrý :-) POSTUP: suroviny na cesto ručne spracujeme a dáme na 45 min zabalené do igelit. vrecúška chladiť. žĺtka trieme s cukrom postupne pridáme mletý mak , strúhané jablká, kakao, van. cukor a nakoniec sneh z bielkov. cesto rozdelíme na 2 diely- rozvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech , navrstvíme plnku, prikryjeme druhým dielom. vrch popicháme vidličkou dáme piecť. rúru si vyhrievam na 150-180C a pečiem do ružova - radšej pomalšie - cca aj hodinku. studený polejeme citrónovou polevou. Najlepší je na druhý deň, takže ho pripravujem o deň skôr. Lenže to je skúška nervov a chuťových pohárikov aby vydržal celý ;-). Je to perfektná kombinácia jemného, chuťovo nevýrazného cesta a sladkej plnky a tá citrónová poleva to dokonale zavŕši. P.S. nám najlepšie chutí vychladený - priamo z chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2009, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
perfektná tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 250g syra mascarpone 250g tučného tvarohu, 3 balíčky van. cukru, 1 tabuľka (100g) bielej čokolády, drobné ovocie-maliny su ideálne ale vhodné sú aj ríbezle, černice,...., 1 tortový korpus najlepšie kakaový môže byť aj domáci ale načo sa s tým zdržovať :-), ak chcete trošku malinového džemu , na ozdobenie tmavú čokoládu príp. farebnú ryžu dr.oetker, POSTUP PRÍPRAVY tak toto je perfektná alternatíva ku klasickým maslovým tortám , moje decká neznášajú tie tukové plnky tak som to riešila tak že som tortu plnila nutellou :-) to malo síce vždy úspech ale táto plnka je božská - veľmi sa hodí na kakaový korpus a ak máte čerstvé maliny do plnky tak to nemá chybu tak ideme na to: bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť v mise vyšľaháme ostatné prísady na hladkú masu nakoniec vmiešame aj čokoládu na korpus natrieme plnku , poukladáme umyté ovocie, prikryjeme druhým plátom , ten môžeme potrieť aj džemom zasa natrieme plnku - mám odskúšané aj piškoty zľahka omočené v uvarenej vychladenej káve - celkom sa tam hodia, vrch a boky potrieme tiež , dozdobíme strúhanou tmavou čokoládou resp. deťom farebnou ryžou dr. oetker alebo zvyšným ovocím. Rýchla a efektná tortička. Ak používate jedlé tortové oblátky tak dajú sa aj tie, ale povrch pod oblátku potrite len jemne . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |