končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bezlepková Sacherka alebo mini SacherkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g horkej čokolády, 5 vajec, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, vanilínový cukor, 120g hnedého cukru, 200g masla, 1 zlatý klas, 2 lyžičky sóda bikarbóna, 1 lyžica kokosového tuku, 3 lyžice marhulového lekváru.rnKrém:rn1 šlahačka, 100g horkej čokolády, 50g masla, vanilínový cukorrnna ozdobu ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vanilínový cukor a hnedý cukor s celýmji vajciami do hustej peny, pre lepšiu chuť dajte 1/2 lyžičky soli. Roztopíme čokoládu s maslom a kokosovým tukom (stačí v mikrovlnke, alebo v kastroliku). Do vaječnej zmesy pridáme sódu, slatý klas a lekvár. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu s maslom. Buď vylejeme do tortovej formy 28cm alebo do 20 ks mufinových formičiek (lejeme do 1/2 formičiek).rnPečieme v predriatej rúre na 200 stupňov, po vložení stíšime na 160 stupňov s termovzduchom cca 25-35 min.rnrnKrém: zohrejeme šľahačkovú smotanu s cukrom, vložíme do nej čokoládu a rozmiešame pri nízkej teplote na hladko. odstavíme a vložíme maslo. premiešme a za horúca vlejeme do upečených tortičiek.rnZachladíme v chlade a dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!!POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 6 vajec, 170g hnedého cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 120g mletého maku, 80g mletých vlašských orechov, 1 sáčok vanilkového pudingu (40g), kôra z jedného citróna, lyžička mletej škorice, 1/2 prášku do pečiva, 0,5 dcl rastlinného oleja, mlieko, soľ. šlahačkový krém: 500ml šlahačky, 250g jemný nehrudkový tvaroh (nízkotučný), 1 vanikový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, lekvár (najlepšie marhulový alebo nejaký kyslý), ovocie (zavárané lúpané broskyne, alebo mrazené/čerstvé čierne/červené rýbezle, alebo čučoriedky. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vymiešame bielky s cukrom, soľou dopenista, premiešame na sucho zmes orechov, maku, škorice, prášku do pečiva, pudingového prášku a citrónovej kôry. Do vymiešaných bielkov postupne pridávame po jednom žĺtok a k nemu po lyžiciach suchej zmesy + kvapky oleja, až kým všetko neminieme, keď je cesto príliž suché, pridáme lyžicu mlieka alebo viacej oleja. Upečieme v tortovej forme vysypanej múkou, v predhriatej rúre, stíšíme na 180-200°C, pečieme 15-25 min. v závislosti od typu rúry, počas pečenia neotvárame! Krém: 3lahačku vymiešame do tuha, tesne pred úplným zhustnutím pridáme kakao a vanilkový cukor, nakoniec primešame tvaroh. Upečený korpus prerežeme na polovicu (alebo aj nemusíme), natrieme lekvárom a spojíme, nechámeho v tortovej forme a navrh natrieme lekvár, položíme ovocie a nalejeme šlahačkový krém. Navrch môžeme cez sitko posypať kakao. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne 5-10 hodín. Je fakt výborná!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2012, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |