
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MLETÉ MÄSO |
Boloňské špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 800 dkg mleté mäso, 1-2 rajčinové pretlaky ... mne sa veľmi osvedčil v sklenenej fľaši z LIDL, 1 veľkú cibulu, cesnak, čierne korenie, soľ, bazalka, hladká múka, tvrdý syr. POSTUP PRÍPRAVY cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu pokrájame na kocky, cesnak na plátky alebo roztlačíme. Na oleji osmahneme do zlatista, pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme kým sa nám pekne nerozpadne na drobné :o)) cca 5 minút. Potom podlejeme tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď máme mäsko mäkké pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku, rozmiešame, prilejeme vodu /prilievam od oka tak aby bola výsledná omáčka hustá ako má byť, zo začiatku radšej menej priliať vodu a nebude problém :o)))), zahustíme zátrepkou ... ale nemusíme, pridáme bazalku /podľa chuti/ a necháme prevrieť. Kto chce môže pridať ešte tymian a bôbkový list. Mne to ale tak nechutí :-) Podávame so špagetami a strúhaným syrom. Keď budem najbližšie robiť doplním aj fotečky :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.1.2012, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Patizón s rajčinami a paprikouPOTREBNÉ PRÍSADY Patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ vegeta, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny a papriku /tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky/ osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak aby bola zelenina stále cca do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame Potom pridáme syr a znova premiešame tak aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy, mne aj mojich dvom chlapom to veľmi chutí. Všetkým prajeme dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 9.8.2015, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Sedliacke FonduePOTREBNÉ PRÍSADY 1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame. Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre. Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |