
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Jogurtové keksíky s citrónovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY asi na 2 plechy: - 210 g hladkej múky - 1/2 lyžičky prášku do pečiva - 100 g masla alebo rastlinného tuku - 70 g práškového cukru - 2–3 lyžice bieleho jogurtu - 1 veľký citrón - pár kvapiek vanilkovej arómy (nemusí byť) poleva: - 150 g práškového cukru na polevu - červené alebo iné potravinárske farbivo (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Kúpila som si v Ikei krásne formičky v tvare soba, líšky, medveďa, slimáka, veveričky a ježka. Veľmi som z nich chcela niečo napiecť, tak som hľadala na internete a skombinovala som tieto dva recepty: cesto na keksíky je z receptu z Apetitu ( http://www.apetitonline.cz/recepty/825-jogurtove-hvezdicky.html ) a zdobenie som odkukala z BBC Good Food ( http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2798/sparkling-vanilla-christmas-cookies ). Piekla som ich ako darček pre kamarátku, dúfam, že sa jej budú páčiť aj chutiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2009, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Malinovo-čokoládová valentínska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie: >>>KORPUS>>> 160 ml mlieka; 1PL masla; 3 veľké vajcia (žĺtky a bielky oddelene, ale ak máte menšie vajcia, tak použite žĺtky zo 4 vajec, ale bielky stačia naozaj len z troch); 200 g práškového cukru; 1 balíček vanilkového cukru; 150 g polohrubej múky; 3 PL kakaa holandského typu; 1 ČL prášku do pečiva >>>NÁPLŇ>>> 125 ml smotany na šľahanie; 125 g čerstvých alebo rozmrazených a odkvapkaných malín >>>ČOKOLÁDOVÁ POLEVA>>> 160 ml smotany na šľahanie; 160 g kvalitnej 70% čokolády nalámanej na kúsky; maliny na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Táto torta je odfotená na titulke februárového čísla (2009) časopisu Apetit. Je naozaj dobrá a veľmi jednoduchá. Nanešťastie bola v pôvodnom recepte chyba, ktorú som improvizáciou napravila, ale skoro ma to pripravilo o nervy. Takže množstvo ingrediencií trochu upravím, aby ste to už vy nemuseli zažiť. Na tortu nie je treba srdcovú formu na pečenie. Ja osobne som použila klasickú kruhovú o priemere 23 cm, vyrobila som si papierovú srdcovú šablónu a potom som pomocou nej korpus pookrajovala. A cesta bolo v pomere ku náplni až až, takže mi nie je ľúto tých odkrojených kúskov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagety s paradajkovou omáčkou, údeným lososom a špenátomPOTREBNÉ PRÍSADY (pre 2 osoby) Potrebujeme: - hrsť špagiet (cca 350 g v suchom stave) - 5 hrstí špenátových lístkov alebo 7 listov mangoldu (ja som tentokrát použila mangold) - 8 cherry paradajok, rozkrojených na polovičky - 2 filety údeného lososa alebo niečo, čo sa na to chuťou podobá, napr. červené matjesové filety - 500 g paradajkového pyré - 2 strúčiky cesnaku - soľ - korenie - bylinky na ochutenie omáčky (tymián/bazalka/oregano) - cukor - balsamicový ocot - olivový olej - ak chcete, tak aj parmezán na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny sú moja najnovšia a momentálne aj najobľúbenejšia vychytávka. Jedla som ich pred pár dňami v Prahe v jednej skvelej talianskej reštaurácii na Dejviciach a hneď som ich skúšala urobiť aj doma. Nemajú chybu. Paradajková omáčka musí byť dosť sladká, aby dopĺňala slaného lososa, preto použite kvalitné talianske paradajkové pyré, ktoré zvykne byť dosť sladké. Do omáčky sa pridávajú ešte aj cherry paradajky, ktoré ju ešte dosladzujú. Naozaj sa toho nebojte, výsledok bude super. 1. Najprv umyjeme listy špenátu/mangoldu. Na panvicu dáme 2 PL olivového oleja a opečieme na ňom listy pokrájané na prúžky. Opekáme asi 3 minúty, kým sa úplne zdusí na malé množstvo. Špenát si odložíme bokom. 2. Dáme variť špagety. 3. Do panvice si pridáme 2 Pl oleja a opečieme na ňom na kolieska nakrájaný cesnak a cherry paradajky. Potom pridáme paradajkové pyré a ochutíme ho. Ja som mala naozaj veľmi kvalitné, takže stačili asi len 2 ČL cukru, 1 PL balsamica, 1 kopcovitú ČL tymiánu, soľ a korenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 16.4.2009, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Citrónové kurča Jamieho Olivera s netradičnou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 veľké kurča - 1 citrón - 125 g masla - veľká hrsť vetvičiek čerstvého tymiánu - 2 + 8 strúčikov cesnaku - 125 g údenej šunky - najlepšie "moravské mäso" - 1 očistený zeler - 1 kg zemiakov - mleté čierne korenie - soľ POSTUP PRÍPRAVY Pečené kurča je klasika. Toto sa však líši od bežného pečeného kuraťa, pretože nádhernie vonia po citrónoch, úžasná citrónovo-tymiánovo-šunková plnka nie je vnútri kurčaťa, ale pod kožou a ako príloha sú pečené zemiaky, zeler a cesnak v masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.10.2008, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Dokonalá pomarančová torta s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: - 150 g hladkej múky - 2 ČL prášku do pečiva - 150 g mletých mandlí - 3 PL maku - 3 veľké vajcia - maslo na vymastenie formy - 100 g krupicového cukru Na pomarančový sirup: - 2 stredne veľké pomaranče, poriadne umyté - 400 ml vody - 350 g cukru Na pomarančový krém: - 8 žĺtkov - šťavu a nastrúhanú kôru z jedného veľkého pomaranča a jedného citrónu - 100 g krupicového cukru - 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu som robila kamarátke k 21. narodeninám a mala obrovský úspech. Zjedli sme ju v priebehu jedného dňa:-D Krásne vyzerá a chutí božsky. Originálny recept je na http://www.apetitonline.cz/recept/334/dort_s_pomeranci_a_makme.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.9.2015, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Šalát Jamieho Olivera zo zelerových stúhPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ošúpaná hľuza zeleru, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate (najlepšie plocholistej), 2 sardelky pokrájané najemno (mne sa bohužiaľ nepodarilo kúpiť, do čerta aj s hypáčmi), 2 vrchovaté PL kapár, 2 vrchovaté PL najemno nakrájaných nakladaných kyslých uhoriek, 5 PL kyslej smotany, 1 vrchovatá PL ostrej dijonskej horčice, 3 PL extra panenského olivového oleja, 2-3 PL červeného/sherry/bieleho vínneho octa (ja som dala biely vínny ocot), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie (ja dávam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb) POSTUP PRÍPRAVY Toto je skvelý, pikantný a v našich zemepisných šírkach aj dosť netradičný šalát. Originálny recept, podľa ktorého som ho robila je na http://www.jamieoliver.com/recipes/soup-and-salad/ribbon-celeriac-salad . Určite zahoďte všetky predsudky voči surovému zeleru, je skvelý a vraj pre mužov je dobrý na potenciu! :-D POSTUP: Vezmite si škrabku na zemiaky a "naplátkujte" pomocou nej zeler. Petržlenovú vňať otrhajte a posekajte nahrubo. Zeler, petržlen a ostatné suroviny zmiešajte, okoreňte a osoľte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.9.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Rozmarínové mäsové guličky Jamieho Olivera zapekané v paradajkovej omáčke so špagetamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 DÁVKA NA MÄSOVÉ GULIČKY: 900 g mletého mäsa (najlepšie hovädzie a bravčové pol na pol), 1 hrsť strúhanky, 2 zarovnané PL sušeného oregana, 1/2 ČL drvenej rasce, 1/2 drvenej sušenej čili papričky, 1 PL najemno nasekaného čerstvého rozmarínu, 1 žĺtok, soľ, čerstvo zomleté mleté čierne korenie (ja odporúčam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb);;; OMÁČKA (množstvo omáčky je zhruba pre pol dávky mäsových guličiek t.j. asi 450g mäsa): 5 paradajok + 1 krabička paradajkového pyré (alebo 2 konzervy drvených paradajok), 3 strúčiky cesnaku, hrsť vetvičiek tymiánu, hrsť bazalkových lístkov, olivový olej, balsamicový ocot, hrsť strúhaného parmezánu, korenie, soľ;;; + 1 balíček cestovín, napr. špagiet POSTUP PRÍPRAVY Tieto mäsové guličky sú skvelé k cestovinám, ale dajú sa aj grilovať alebo aj len piecť nasucho v rúre. Preto máme vždy v mrazničke už zásobu vopred urobených guličiek. Ja som tentokrát varila len pre troch, takže som si odobrala len 17 guliek a varila som len malé množstvo omáčky. Ak budete variť toto jedlo z celej dávky mäsa (900 g), uvarte dvojnásobné množstvo omáčky ako uvádzam ja. Mäsové guličky: Zmiešajte mäso, strúhanku, oregáno, rascu, čili, rozmarín, žĺtok, dochuťte 2 zarovnanými ČL soli a dobre okoreňte. Vyformujte guličky o veľkosti vlašského orecha. Oplatí sa vydržať s nervami a urobiť guličky naozaj malé, je to praktickejšie aj efektnejšie. Teraz ich môžete dať zmraziť alebo ihneď uvariť. A teraz už konečne ozajstné varenie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Najlepší slaný koláč so skaramelizovanou cibuľou, olivami a fetou.POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 2-3 červené cibule, 4 PL balzamikového octa, 2 zarovnané PL hnedého cukru, soľ, korenie, 1 balíček/1 konzerva čiernych olív, 1 balíček fety, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Toto je božský stredomorský koláč. Čierne olivy, feta a skaramelizovaná cibuľa sa úžasne dopĺňajú. Recept mám pôvodne z Apetitu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.2.2011, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzerváchPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek POSTUP PRÍPRAVY Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Citrónovo-medové kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY 14 kuracích spodných stehien;;; Marináda: 8PL citrónovej šťavy, 2 kopcovaté PL medu, 2 kopcovaté PL kečupu, 2 PL worčesterskej omáčky, nadrobno nasekané lístky z 2 stoniek rozmarínu, 1 alebo 2 nadrobno nasekané čilli papričky, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Toto je recept ako skvele upiecť kuracie stehná alebo krídla. Fantastická kyslo-štipľavo-sladkastá lepkavá marináda robí toto jedlo návykovým. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.6.2011, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |