
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Oškvarkovo-zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 700 gr múky (350 gr polohrubá, 350 gr hladká), 4 menšie uvarené zemiaky v šupke, 200 gr oškvarkov, domáca masť, kyslá smotana (menší kelímok), mlieko, 1 ks kvasnice, soľ, vegeta, mlieko, cukor, olej, 2 žltka, vajíčko na potretie, na posypanie nastrúhaný syr, kmín čo má kto rád POSTUP PRÍPRAVY Do misky samokysky si nachystáme preosiatu múku, posypeme solou, vegetou, pochúťkovú smotanu, vychladnuté nastrúhané zemiaky. Kvások si zarobíme - teplé mlieko, žltky, cukor, sol, kvasnice. Vylejeme do misky a spracúvame cesto. Dolejeme od oka asi tak 1 dcl oleja. Podľa konzistencie buď dolejeme mlieko alebo dosypeme múku. Ja robím zásadne hnetacími hákmi, som lenivá miesiť ručne. Takže minimálne 10 min, necháme pracovať háky, cesto by malo byť tuhšie. Ak sa nám pekne odliepa od okrajov, je nachystané na kysnutie. Dáme na teplé miesto. Ja nechám 3x puknúť misku samokysku, t.j. 3x premiesim. Medzitými si pomeliem oškvarky a pridám k nim asi tak za 3 PL masti, soľ a vegetu, premiešame spolu. Po nakysnutí si dám cesto na vymúčenú dosku, rozvalkám asi tak 0,5mm hrúbku. Vareškou si tam dám 1/2 oškvarkovej zmesi a snažím sa rozotrieť. Cesto prekladám. Vrchná časť preložiť, na to preložiť spodok. Potom jeden bok a na to druhý bok. Necháme asi 20 min. oddychovať. Znova rozvaľkáme a zopakujeme so zostávajúcou oškvarkovou zmesou. Po 20 min. rozvaľkáme a vykrajujeme, ktorá má aké rád. Nachystáme si plechy s papierom na pečenie, rozmixované vajíčko na potretie, a na posypanie syr, rascu. Pustíme trúbu, nech sa nám pekne rozohreje. Po minutí celého cesta na pagáče, začíname piecť cca 180C tak 20-30 min. podľa sfarbenia. A už len vymieňame plechy. Mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.11.2012, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ministerské buchtyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubá múka, kvasnice, trocha cukru, mlieko, sol a 2 žltky 15 dkg masla, 12 dkg kryštálového cukru nasekané orechy a dosť netreba šetriť POSTUP PRÍPRAVY 1/2 kg polohrubej múky, 2 žltka a zarobiť si kvások (sol, mlieko, cukor, kvasnice) - vypracovať redšie cesto a nechať kysnúť 15 dkg masla vymiešame s 12 dkg kryštálového cukru - to je maslová plnka nachystáme si plech, aby sme tam mohli hneď pokladať koláč - poriadne vymaslujeme, posypeme kryšt. cukrom a posekanými orechami (nešetriť orechami!) po nakysnutí cesta rozvaľkať a naň natrieť maslovú plnku, urobiť jednu velkú rolku a tú narezať na 4 kusy. tie potom rozšúlať, ale nie úplne na celú dlžku plechu pretože ešte ich treba nakrájať, pozor nie až po dno, ono sa to tým narezaním pekne rozloží a posypať kryštálovým cukrom a posekanými orechami plech vymaslujeme, posypeme kryšt. cukrom a posekanými orechami (nešetriť orechami!) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 14.4.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |