
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
![]() Kyslá zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g surových zemiakov 100 g kyslej smotany 2 vajcia 1 lyžicu hladkej múky bobkový list celé čierne korenie soľ kôpor POSTUP PRÍPRAVY V hrnci necháme zovrieť 3/4 litra vody, do ktorej pridáme soľ, celé čierne korenie, bobkový list a zemiaky nakrájané na malé kocky. Kyslú smotanu rozmiešame s hladkou múkou a vodou dohladka. Túto zmes vlejeme do polievky a krátko povaríme. Surové vajcia rozbijeme, opatrne po jednom dáme do polievky a minútu povaríme. Polievku odstavíme a ozdobíme kôprom. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2013, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Brokolicová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masla 2 PL hl.múky 1 l vody 1 brokolica 2 kocky zeleninového bujónu 1 dcl šlahačky soľ muškátový orech POSTUP PRÍPRAVY Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou, rozšľaháme a pridáme zeleninový bujón. Vložíme najemno posekanú brokolicu a varíme 15 minút. Ostavíme z ohňa, pridáme smotanu a mixérom vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou a muškátom. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2011, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mrkvový krém :-))POTREBNÉ PRÍSADY 300 g mrkvy 200 g zemiakov 800 ml hovädzieho vývaru 200 ml smotany 1 cibuľa 2 lyžice oleja hrsť sekaného petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky olúpeme, mrkvu očistíme. Všetko nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme mrkvu so zemiakmi a orestujeme. Zeleninu zalejeme s pripraveným vývarom a asi 15 minut varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme a znovu privedieme do varu. Podľa chuti ju dosolíme, okoreníme a zjemníme smotanou. Na koniec do mrkvového krému vmiešame čerstvú petržlenovú vňať. Mňam! DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.9.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Cibuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 veľké cibule olej muškátový oriešok mleté čierne korenie soľ smotana 1 l slepačieho vývaru POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na krúžky a zalejeme ju vývarom. Varíme približne dvadsať minút, potom dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, korením a soľou, alebo bylinkami podľa chuti. Polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Môžeme podávať so smotanou a krutónmi. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Indická šošovicaPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg drobnej šošovice 2 cibule 5 strúčikov cesnaku 30 dkg špenátu citrón 2 lyžice oleja 3-4 lyžičky karí korenia kocka bujónu 1 l vody POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu umyjeme a v litri vody ju necháme zovrieť. Penu odstránime sitkom. Varíme ju do mäkka 20 minút. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, postrúhame štvrtinu kôry z citróna. Na oleji opražíme cibuľu s cesnakom, pridáme karí a krátko pražíme. Múže sa trošku podliať vodou. Zmes primiešame k šošovici a ochutíme kockou bujónu a citrónovou kôrou. Varíme 15 minút. Do polievky vložíme pokrájaný špenát, dochutíme. Sem-tam keď nemám špenát, dám tam už uvarené zemiaky. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.4.2010, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |