končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 110 g tmavej 70 až 75% čokolády, 200 ml šľahačková smotana, pol litra mlieka, 170 g ryže Arborio alebo Carnaroli /na prípravu rizota/, 40 g trstinového cukru POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 150 stupňov, zapekaciu misu s objemom cca jeden a pol litra vymažeme maslom. Vložíme ju do rúry, aby sa ohrievala, kým si pripravíme rizoto. Šľahačkovú smotanu a mlieko vlejeme do hrnca, pridáme ryžu a cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu. Čokoládu nalámeme na kúsky, keď zmes v hrnci začne vrieť, pridáme postupne 40 gramov čokolády a miešame, až kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do vyhriatej zapekacej misky, dáme ju do rúry na 20 minút. Potom ju vyberieme, rizoto premiešame a vrátime naspäť do rúry na ďalšiu cca štvrťhodinku. Povrch rizota posypeme zvyšnou čokoládou nalámanou na kúsky. Prikryjeme misu alobalom a necháme ju ešte na dve-tri minútky v rúre, aby sa kúsky čokolády roztiekli. Na záver prilejeme trošku smotany a zľahka zamiešame. Servírujeme ma predhriatych tanieroch, môžeme pridať aj šľahačku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 22.9.2011, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kuriatková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300 g kuriatok, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml sladkej smotany, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať. POSTUP PRÍPRAVY Kuriatka očistíme, nakrájame a opražíme v horúcom masle. Zalejeme zeleninovým vývarom, necháme prevrieť a domäkka uvaríme. Prilejeme sladkú smotanu, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, dochutíme soľou, mletým korením, ešte raz necháme krátko prevrieť a podávame. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2012, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
EskymáciPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca 20 ks potrebujeme:\r\nCesto: 250 g múky, 150 g tuku /Hera a maslo, ½ na 1/2/, 60 g lieskových orechov, 120 g mletého cukru, 1 žĺtok, ½ mocca lyžičky jedlej sódy a rovnako škorice.\r\nKrém: 1 pudingový prášok /vanilkový 40 g/, 300 ml mlieka, 70 – 100 g pieskového cukru, 50 g stuženého tuku /Omega/, 250 g masla.\r\nPoleva: 1 bielok, 70 g cukru, kokos na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.6.2011, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lentilková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, 150 g piškótov, 2 balíčky želatíny s citrónovou príchuťou, 2 lyžičky cukru, 400 g tvarohu, 135 g cukru, šťava z jedného citrónu, 200 ml smotany, 100 g lentiliek. POSTUP PRÍPRAVY Piškóty rozdrvíme v mixéri alebo roztlčieme paličkou. Rozpustíme maslo a zmiešame ho s rozdrvenými piškótmi. Hmotou vyložíme dno roztváracej formy, pritiskneme a dáme chladiť. Zmiešame 1balíček želatíny s citrónovou príchuťou s 250 ml vody a 2mi lyžicami cukru. 5 minút necháme boptnať a potom zahrajeme /nesmie dojsť k varu!/, až sa želatína rozpustí. Želatínu dáme vychladiť. Polotučný tvaroh smiešame s 75 g cukru a citrónovou šťavou. Pridáme vychladenú želatínu. Až začne krém želírovať, ušľaháme smotanu na šľahanie a zamiešame do nej 50 g lentiliek. Krém dáme do formy, uhladíme a 3 hodiny chladíme. Ďalší balíček želatíny zmiešame s 250 ml vody a 60 g cukru a 5 minút necháme boptnať. Za stáleho miešania želatínu zahrejeme a dáme vychladiť. Zvyšnými lentilkami posypeme krém a prekryjeme tekutou želatínou. Tortu dáme na 2 hodiny chladiť a pred podávaním ešte posypeme lentilkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.1.2014, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkové batôžkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta, 8 malých jabĺk, 1 šľahačka, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 50 g mandlí, 125 g marhuľového džemu, citrónová šťava. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi 30 x 60 cm a pokrájame na štvorce 15 x 15 cm. Olúpeme jablká, odstránime jadrovníky. Dierky vyplníme ušľahanou šľahačkou. Jablká položíme na štvorce, protiľahlé rohy cesta potrieme rozmiešaným vajcom a pevne spojíme. Obalené jablká pečieme 15 minút pri teplote 225 C. Práškový cukor vyšľaháme s citrónovou šťavou na hustú polevu. Vrchnú časť vychladnutých batôžkov tenko potrieme prepasírovaným džemom, polejeme polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkový džem s kávouPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 600 g ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy /ja dávam Nescafe Gold/, 150 ml vaječného koňaku, mletej škorice a klinčekov. POSTUP PRÍPRAVY Z naváženého 1 kg cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom 1:1. Potom premiešame s ovocnou zmesou. Spolu privedieme do varu a pridáme zvyšný cukor. Za stáleho miešania varíme asi minútu a plníme do pohárov. Môžeme použiť aj prípravok Gelfix 2:1, pričom pridáme len polovičné množstvo cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Pravé kubánske MojitoPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 nápoj potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 4 limetky alebo 2 cl limetkovej šťavy, 10 lístkov mäty piepornej, 4 kávové lyžičky trstinového cukru, sódová voda. POSTUP PRÍPRAVY 1. Legendárny kubánsky koktejl bude skvele chutnať jedine vtedy, keď použijete predpísané originálne a kvalitné prísady. 2. Lístky mäty umyjeme a paličkou ich rozdrtíme v nádobe. Limetky umejeme, nakrájame na kúsky a pridáme do nádoby. Prisypeme hnedý trstinový cukor a všetko mierne rozdrtíme a premiešame. 3. Do pohárov nasypeme kocky ľadu alebo ľadovú triešť, ktorú vyrobíme v mixéri alebo rozdrtením kociek ľadu v miske prikrytej utierkou, a vložíme mätovú zmes. 4. Všetko zalejeme bielym rumom a dolejeme sódou. Pohár ozdobíme kúskom mäty a limetkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.8.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Exotická Piňa ColadaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby potrebujeme: 4 cl bieleho rumu /najlepšie Havana/, 6 cl ananásovej šťavy /džúsu/, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smotany, drtený ľad. POSTUP PRÍPRAVY 1. Základom voňavej, exotickej Piňa Colady je jemná ľadová triešť. Tú si môžete pripraviť rozdrtením ľadových kociek v mixéri alebo ľad rozdrtíme paličkou v miske prikrytej utierkou, aby kusy ľadu neodlietali do okolia. 2. Ľadovú triešť spolu zo všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do šejkru a dôkladne pretrepeme. 3. Kokteil nalievame do vysokých oblých pohárov, ktorých okraj ozdobíme plátkom ananásu. Kto chce svojich hostí ohromiť, môže kokteil servírovať v polovici kokosového orechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2022, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vyprážaná zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 40 g vanilkovej zmrzliny, 500 g kukuričných lupienkov, 4 vajcia. Omáčka: 2dl mlieka, 1 polievková lyžica cukru, ½ celej škorice, 0,2 dl kávového likéru, 0,2 dl prekvapkávanej kávy, 2 ml vanilkovej esencie, 1 kávová lyžička solamylu. POSTUP PRÍPRAVY Z vanilkovej zmrzliny vytvarujeme štyri gule, obalíme ich v podrvených kukuričných lupienkoch, rozšľahaných vajciach a po druhý raz v lupienkoch. Dbáme na to, aby sa lupienky dostatočne povtláčali do zmrzliny. Potom zmrzlinu necháme tuho zmraziť. Tuhé guľky vyprážame vo fritéze pri teplote 180 stupňov C asi 10-15 sekúnd. Vložíme do vhodnej nádoby, polejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou, čerstvým ovocím podľa vlastnej fantázie. Omáčka: Všetko spolu povaríme. Keď masa zovrie, zahustíme ju kukuričným škrobom a po prevarení necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 26.2.2019, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Egrešové tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100 g cukru, 250 g jemného, hladkého tvarohu, 250 g tvarohového syra Mascarpone /alebo iného čerstvého syra typu žervé/, postrúhaná kôra z 1 limetu /alebo citróna/, egrešový kompót /680 g/, 200 ml pomarančovej šťavy, cca 200 g piškót, 50 g kokosových pusiniek. POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do zmesi zapracujte tvaroh, Mascarpone, postrúhanú limetovú /citrónovú/ kôru, premiešajte a pridajte odkvapkané egreše. Do tvarohového krému zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. 2. Do hranatej formy /s obsahom cca 1,5 l/ uložte polovicu piškót namočených v pomarančovej šťave, prikryte ich polovicou krému a postup zopakujte. Povrch dohladka zarovnajte a formu s dezertom dajte na 6 hodín do chladničky stuhnúť /najlepšie cez noc/. 3.Tiramisu pokrájajte na väčšie kocky priamo vo forme. Kokosové pusinky nahrubo pomrvte valčekom na cesto a dezert nimi posypte. Ozdobte postrúhanou limetovou kôrou. Tip: Namiesto egrešov môžete použiť aj iné druhy ovocia. Pusinkové omrvinky sa dajú nahradiť posekanými orieškami, hoblinkami bielej čokolády alebo postrúhanou kokosovou tyčinkou Margot. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2010, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |