končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VYNIKAJÚCA BÁBOVKAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pre inšpiráciu. POSTUP PRÍPRAVY Týmto ďakujem Janke H. za dobrý receptík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 1.1.2011, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VETERNÍKY - MRAKYPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 15 Dg hladká múka 00 ,12 Dg Palmarín, 2,5 dl vody, štipka soli ,4 vajcia.Karamelová plnka: 9 dl mlieka ,3 zlaté klasy, 25 dg kryštál. cukor, 25 Dg Hera , 2. plnka: 3 šľahačky ,3 stužovače, 1 vanilka + troška ml. cukru, poleva: 10 dg kryštál. cukor + 4 PL mlieka, ml. cukor podľa potreby, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Vodu s tukom a troškou soli dáme zovrieť a vsypeme múku. Dobre zmiešame a ešte na miernom ohni miešame, aby sa nám hmota čo najlepšie spojila. Správne má mať lesk a na spodu kastróla by mal byť taký biely povlak z toho cesta. Vtedy cesto odstavíme a necháme chvíľu ochladnúť. Do mierne vychladnutého zašľaháme postupne po jednom vajcia. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. (ja pred pečením cesto pokropím vodou). Nedávame cesto po celom plechu, ale tak 1 cm od okrajov, lebo cesto sa pri pečení roztiahne. Pečieme prvých 10 min. pri teplote 230°C a potom tiež asi toľko pri 150°C, doružova, cesto musí byť prepečené-ľahké.Karamelová plnka: upáliť cukor, zaliať asi 2 dl mlieka, nechať rozvariť a potom vliať do pripravenej druhej nádoby, kde už máme rozmiešaný zlatý klas so zvyškom mlieka.Uvarí sa puding a po vychladnutí sa vyšľahá s Herou. Touto plnkou natrieme prvý korpus, na to šľahačky, druhý korpus a polevu. Vrch ešte pokropím rumom, aby to pekne voňalo. POZNÁMKA: vrchný plát si vždy pokrájam dopredu, a potom ukladám navrch, potom už len prerežiem spodný plát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 10.4.2019, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
DOMÁCI KRÉMEŠPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pre inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1. maslové cesto: 12,5 Dg hladká múka špeciál + 25 Dg Hera -zmiešať a dať do chladu, až si vypracujeme druhé cesto 2. vodové cesto: 12,5 Dg hladká múka špeciál, 1 PL rum, 1PL ocot, 2 žĺtky a asi 1/2 dl vlažnej vody.Toto cesto dobre vytrepať o dosku, asi tak 20 min. až sa cesto prestane lepiť a bude mať lesk. Vtedy je dobre vypracované. Cesto potom rozvaľkať a dať do prostriedku maslové cesto, zvinúť a prekladať 3x. Rozdeliť na dve časti a piecť na prevrátenom plechu, pomastenom a múkou vysypanom, do ružova na 200°C. Približne 10 min. Treba dávať pozor, aby nezhnedlo. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 6.6.2012, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Vianočné oblátkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pre inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY Tak, už som začala piecť oblátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (76) posledné: 28.12.2015, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |