končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
CUKROVINKY |
Perníkový koláč ako od babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg hladkej múky, 30 dkg práškového cukru, 2 dcl oleja, 1/2 litra vlažného mlieka, 2 kopcovité PL kvalitného kakaa, 1 ČL škorice mletej, 1 perníkový prášok do pečiva, 3 celé vajcia, 3 lyžice lekváru, 1 rovná ČL sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymiešame a pečieme cca 25 minút pri teplote 180 stupnov. Koláčik podávam s čučoriedkovým džemikom. Bru chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.3.2013, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Fantastický mix koláčik s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 vajcia, 1/2 hrnčeka krupicového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka oleja, 1KL kakaa, 1 KL škorice, hrsť nejakých orechov, 2 hrste hrozienok, kondenzované ovocie 200g, / v tescu nájdete kandizované čerešne,tak odporúčam/, 4 hrnčeky na kocky nakrájaných jablk. Kocky nie veľké nie malé POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a necháme piecť pri teplote cca 180 stupňov približne 45 minút. Pred dokončením pichneme do stredu koláčika špáratko aby sme zistili, či sa koláčik nelepil. Prajem dobrú chuť, určite si pochutnáte:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurací stroganovPOTREBNÉ PRÍSADY Kurací stroganov Potrebujeme: kuracie prsia podľa potreby, kečup (najlepší je TECSO-aj na moje prekvapenie), vegeta , sol , olej, zemiaky a ryža. POSTUP PRÍPRAVY Ak čakáte návštevu a nemáte čas a chcete ohúriť, tak stavte na tento receptík:) Kuracie prsia nakrájame na pásiky – rezančeky, pridáme cca 2 PL oleja , pridáme mäso a pražíme za stáleho miešania (inak sa prichytí) dovtedy, pokiaľ mäso nieje biele a nepustí šťavu. Pridáme soľ a vegetu a ešte necháme prejsť cca 4 minutky mäso šťavou. Potom pridáme kečup asi tak 2 cm na mäso, vodu podľa potreby, koľko chceme šťavy a necháme povrieť 10 minut. Ochutnáme, dochutíme podľa poteby vegetou a soľou a spravíme zátrepku ( muka hladká 4 PL + voda) a zahustíme. Necháme povrieť 15 minut a podávame s ryžou a opečenými zemiakmi. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.5.2011, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Božský recept na piškotové cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,cukor, polohrúba múka,prášok do pečiva, voda. POSTUP PRÍPRAVY Postup síce zvláštny, ale táto piškota bude mekunká a jemná!:) Ja robím piškotu zo 4 vajec na okruhlý plech, ale môžete spraviť aj napríklad z 8 vajec...postup je naslednovný... Zvolíme, si z koľkých vajec chceme robiť piškotové cesto. Napr.4 vajcia. ...Celé vajíčka si odvážime....4 vajcia vážia cca 200 g.... Tak si odvážime rovnako múku a rovnako cukor. Vždy to musí byť váha vajec. Vajíčka si oddelíme...žltky dáme do pohárika a bielka do misy, kde budeme šlahať. Ručným mixérom (šikovnejšie metličkou):) bielka vymixujeme tak , aby sme mali pocit, že to už tuhšie nebude:))))) Mne sa vždy zdalo, ako by to začínalo hrudkovatieť... za stáleho mixovania pridávame po troške cukor...ked je cukor vmiešany, dáme si zovrieť asi 2 dcl vody. Platí zásada - na 1 vajce idu 3 PL horúcej vody. Čiže ak robím piškotu zo 4 vajec, potrebujem 12 PL horúcej vody...(voda rozpustí cukor, ktorý pri pečení nezkaramelizujee a piškota je aj 3-4 dni mäkká) Vodu pridávame na etpy po 3 lyžiciach a za stáleho miešania. Gazdinky ktoré sa boja, že bielky "spľasnú" nemusia mať strach, pri postupe zistia, že tie bielky s cukrom po pridaní vody len zjemníme:) Piškotku pečieme asi 15-20 minut cca pri 200 stupňoch. Uvidíme už podľa farby:) Po pridaní vody vmixujeme žltka, múku a prášok do pečiva. Na vymastený a hrubou múkou posypaný plech vylejeme cesto a pečieme až kým piškota nebude hnedastá!:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 24.8.2018, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová salámaPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoládová saláma Čo potrebujeme: 4 – 5 tortových oblátok 50g hrozienok 50g lieskových orieškov 50g mandlí 200g kandizovaného ovocia 3 vajcia 200g práškového cukru 5-6 PL kakaa 250g masla Cera 3 lyžice rumu -nazabudni na alobal !:) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Oblátky polámeme na drobné kúsky, pridáme hrozienka, kandizované ovocie a posekané oriešky a mandle. Rovnomerne premiešame. Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme nad parou a za stáleho miešania pridávame pokrájané maslo. Túto masu vylejeme na oplatky s ovocím, premiešame a vyklopíme na celofán. Sformujeme do tvaru salámy a odložíme do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Východniarske pečené pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 500 ml aicdofilného mlieka, 500 dkg polohruej múky, 1 kl sódy bikarbóny,(rovná) 1 vajce, soľ - cca jedna rovnučká lyžička... olej na pečenie, zemiaky a tvaroh na plnenie a smotana na tanier ako koniec:) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si ošúpeme 5-6 zemiakov a uvaríme. ROzmixujeme, osolíme a primixujeme k tomu tvaroh, ale ten nemusí byť.Tým budeme cesto plniť. Múku nasypeme do misy, pridáme acidofilné mlieko, vajce , sódu, a 1rovnú kl soli. Všetko vymiešame. Cesto sa bude zdať veľmi riedke a mazľavé, ale to je ok. Dosku a ruky musíme poriadne pomučiť , ale zasa tak, aby ked cesto vyvaľkame,aby sa dalo do kopy pri konečnom dôsledku zlepiť. Cesto si vyvaľkame asi na hrubku 0,5 cm, narežeme na kocky cca 5x5 cm, kto má aké veľké rád. Do kociek podávame plnku, zlepíme do tvaru pirôžtekov a dáme piecť.Viac menej tvaroh samotný ako náplň a mi neosvedčila, nakoľko tvaroch je mokrý... Oleja na panvici musí byť tak cca 500 ml, aby boli pirohy viac menje zakryté. Pečieme na miernom ohni, nie rýchlo ale zasa ani nie moc pomaly :)Upečené podávame s kyslou smotanou:) Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.7.2011, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
VeterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Na cesto: 1 palmarín 3 dcl vody 1/2 prášku do pečiva 9 vajec 30 DKG polohrubej muky Plnka: 1 l mlieka 3 zlaté klasy Dr. Oetker 3 žltky 2 vanilky 20 dkg kryštálového cukru 1 smetol 5 lyžic rumu Samostatne 1 šľahačku. Najlepšie RAMA litrovu šľahačku, nieje problém ju zohnať v metre. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1 smetol dáme do hrnca a knemu pridáme 3 dcl vody. Miešame a necháme rozpustiť. Hned ako máme smetol rozpustený, hrniec odstavíme a primiešame 30 dkg múky s práškom do pečiva. Všetko ale treba miešať metličkou a rýchlo. Cesto nám zhustne, ked vidíme, že je všetko dobre premiešané, zoberieme drevenú lopatku a za pomalého miešania varíme asi 5 minút (to preto, aby sa nám muka prevarila). Po 5 minútach odstavíme zo šporáka a ručným mixérom postupne do masy primixujeme 7 normálnych vajec. Ak by boli veľmi malé, dajte aj 10. Cesto by nemalo byť veľmi riedke ale ani husté, v konečnom dôsledku sa bude tak ťažšie tlačiť cez mešec, ale vzory ktoré na plech spravíme sa neroztečú.. Masu dáme do cukrárskej špricky a tvarujeme na plech ako chceme. Koláčiky dáme asi na 200 stupnov a 20 minút. Posledné koláčiky budete piecť cca o 5 minút kratšie, ankoľko rúra je už rozohriate, ale uvidíte podľa farby.Zásadou je neotvárať rúru! lebo koláčiky splesnú. Ked nám koláčiky chytia pekný zlatisto hnedý vzhľad, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom prerežeme a plníme. Plnka: 700 ml mlieka dáme zovrieť. Do zvýšných 300 ml mlieka rozmixujeme 3 zlaté klasy, 3 žltky a 20 dkg cukru. Zovreté mlieko zmiešame so zvyšným 300ml a s prísadami a varíme cca 5-6 minút. Vznikne nám hustá masa, ktorú necháme vychladnúť do vlažna. Ked je masa vychladnutá, pridávame smetol po kockach a mixujeme ručným mixérom.Pridáme rum a plnka je hotová:) Ked sú veterníky rozkrojené, šľahačku aj plnku si dajte do cukrárenskej špricky a jednu stranu naplnte šľahačkou a druhu žltou plnkou a nakoniec spojíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.11.2009, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |