končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
DIETY |
Zeleninový deň, 90 dňová dieta, Zapečená šošovica so zemiakmi a šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa, 2hrnčeky šošovice, zemiakový škrob, zeleninový bujón POSTUP PRÍPRAVY Zapečená šošovica... namočíme šošovicu na noc, upražíme cibuľku, pridáme šošovicu, bujón, soľ a dusíme do mäkka. Príloha je ľadový šalát s dressingom (2PL olivový olej, 1čl. horčica, 1čl kečup, 2PL acceto balzamico, rozmiešať dohladka...kto má chuť pridá cesnak pretlačený, prípadne klasickú horčicu nahradí ostrou) a pečené zemiaky (zemiak, olivový olej, soľ, prípadne pridať sušenú bazalku zmiešanú s drvenou rascou). Po úprave šošovicu zapečieme v zapekacej mise na 200st asi 15min. Pred zapečením som vmiešala zemiakový škrob aby bola pekná hustá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.2.2013, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Naše Vianočné koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Postupne pridám recepty, zatiaľ len pre inšipráciu. Piekla som skoro všetko s deťmi, preto nič nie je dokonalé, ale ...hlavne že deti sú spokojné. Rafaelo guľočky, vanilkové rožteky, medvedie labky, kakaové guličky s orechovou plnkou, medovníčky, orechové rožky, linecké pečivo, dvojfarebné koláčiky. POSTUP PRÍPRAVY Linecké pečivo 210g hladká múka, 140g maslo, 70g práškový cukor, 1 vajce, citr. kôra, vanilínový cukor, štipka soli, džem. Cesto dávam zatuhnút na pol dňa, pečiem pri 170 stupnoch asi 8minút. Zlepovala som marhuľovým domácim džemom. Vanilkové rožky 150g hladkej múky, 20g práškový cukor, 100g maslo, 50g mleté lieskoré oriešky, 1 žĺtok, van. esencia pár kvapiek do cesta, na obalenie vanilkový a práškový cukor. Cesto dávam zatuhnúť na hodinu do chladničky, pečiem pri 160 stupnoch asi 6min, robím také minirožteky. Medvedie labky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.12.2012, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Švédske orechové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 100g masla roztopeného, 150g hladká múka, 50g práškový cukor, 2PL mlieka, štipka prášku do pečiva PLNKA: 1 bielok, 40g mletých orechov, 60g práškového cukru (na dávku 40 ks ako vyšlo mne však stačí kľudne polovica tohoto) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: cesto zmiesime, necháme odpočinúť asi hodinu, potom rozvaľkáme, vykrajujeme trojuholníčky alebo iné tvary (typycké sú trojuholníčky), na každý z nich nanesieme malú kôpku plnky. Naozaj len malú aby sa neroztekala, optimálne 1/2 čajovej lyžičky. Pečieme na papiery na pečenie, 170stupňov cca 12min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2013, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Sacharidy v 90 dnovej diete, zeleninova PizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g muky (davam polohrubu), 1/2 cajovej lyzicky cukru, polovica kocky drozdia, 130ml vody, 1 cajova lyzicka soli, 1 polievkova lyzica olivoveho oleja, paradajkovy pretlak alebo kecup, podla chuti paradajky, paprika, kukurica, cibulka alebo ina zelenina, na posypanie pizzove korenie (do paradajkoveho zakladu si mozete zamiesat i pretlaceny cesnak) POSTUP PRÍPRAVY Spravime cesto s prisad, zamiesime, nechame kysnut v teple asi tak pol hodinku v lete, v zime dlhsie. Cesto staci na dve tenucke pizze, ak chcete hrubsiu, tak jednu. Vyvalkam, dam na pizzovy plech natrety olejom, namazem pretlakom (pouzivam prepasirovane paradajky z Jednoty), naukladam podla chuti zeleninu a peciem na otocnom ohreve 180 stupnov asi 12-14 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Zeleninovy den v 90 dnovej dietke, Fazulkovy privarokPOTREBNÉ PRÍSADY hrncek fazulovych luskov hrncek nakrajanych zemiakov na kusky bujon, sol, cierne korenie, posekany kopor troska olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji oprazime fazulkove lusky so zemiakmi, pridame bujon (bud tekuty alebo klasicky), zalejeme vodou, varime do makka, pred koncom pridame posekany kopor. Varim cca tych 20 minut, kym sa cast vody neodpari. Je to alternativa za koprovku v diete. Fotku pridam akonahle uvarim znova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |