
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kuracie maso so syromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, soľ, múka na obaľovanie, vajíčka, strúhaný syr, smotana na varenie 250 ml POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, obalíme v trojobale, múka , vajíčko a na miesto strúhanky obaľujeme v strúhanom syre. Zapekaciu misu si vymastíme, maso si postupne uložíme do misy, keď je toho masa viac, dajú sa ukladať aj na seba. Polejeme smotanou na varenie, keď nám zvýši vajíčko, možme to aj tým ešte poliať, zvýši syr, posypeme maso.. Prikkryjeme alobalom a vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňoch, v recepte je písané 20 minút, ale ja radšej nechávam dlhšie a potom skontrolujem maso, keď je makké, tak to odokryté ešte dopečiem, nech je vrch upečený do zlatohneda. Príloha zemiaky si nakrájame, uvaríme v slanej vode, keď sú makké, tak ich dáme na plech s olejom, posypeme drvenou rascou a upečieme. Ja som si to uľahčila , obaľujem len jednu stranu rezňov v syre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiakový posúchPOTREBNÉ PRÍSADY 15 g droždia ,1 KL cukru kryš. ,6 + viac PL teplej vody, ja dávam 8 PL , 250 g uvarených zemiakov ,300 g hladkej múky, možte dať aj 150 g hladkej a 150 g špaldovej múky, soľ , 3 - 4 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si zemiaky, po vychladnutí ich ošúpeme. Do vačšej misy si postrúhame zemiaky a pridáme všetky ingrediencie. Keď je cesto veľmi tuhé, možeme pridať ešte vodu a vypracujeme pružné, makšie cesto, ja to zvykávam potrieť celé rukou olejom, tak sa mi cesto neprilepí o nádobu, necháme nakysnúť. Plech si vymastíme, keď je cesto nakysnuté, stáčí ho len vyklopiť na plech, cesto samé vypadne z nádoby. Roztlačíme ho rukou, tak na hrúbku 1,5 cm, ale nie na celý plech.Necháme cesto na plechu vykysnúť asi 15 minút. Medzitým si zapneme rúru na 200 stupňov a cesto tam upečieme. Pečieme asi 20 - 25 minút, ja pozerávam občas do rúry a keď je vrch už hnedkastý, tak posúch vyberiem z rúry. My doma zvykávame vrch potrieť olejom, v ktorom je roztlačený cesnak, dá sa posypať sezamovými semiačkami, ale nám chutí cesnakový posúch. Tento zemiakový posúch mávame ako prílohu k bravčovému gulášu. Ak použijete 150 g hladkej múky a 150 g špaldovej múky, cesto je také ľahšie, ale treba pridať viacej vody ako je 6 Pl lyžíc. Dobrú chuť prajem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.5.2013, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |