končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
malé nanučkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks mascarpone 150 g, želatina 2 plátky , 4 lyžice jablkovej šťavy, 1 lyžica strúhaného kokosu, na ozdobu drvené pistácie, iné oriešky ... čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone zmiešajte s jablčnou šťavou, želatinu pripravte podla návodu na obale a postupne ju vmiešajte do pripraveného krému spolu s kokosom. Na tácku potiahnutú foliou lyžicou z krému vytvarujte nanučky, do každého zapichnite kúsok špajle . Pripravené nanuky nechajte v mraziaku cez noc zmraziť . Potom ich namočte do rozpustenej čokolády. Hneď posypte drvenými pistáciami a nakoniec na ne lyžicou nalejte tenké pásiky čokolády. Dajte znovu zamraziť, kým ztuhne čokoláda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
zase niečo s medíkomPOTREBNÉ PRÍSADY med, škorica POSTUP PRÍPRAVY na choroby srdca: zmiešajte med s mletou škoricou a namažte na chlieb miesto džemu nebo marmelády a jedzte pravidelne na raňajky. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cievach a chráni pred infarktom. Kto už infarkt prekonal a bude jest toto denne,bude se držať míle daleko od ďalšieho infarktu. Pravidelné raňajky tohoto druhu uľavujú pri zadýchavaní a posilujú srdečný tep. Med a škorica vracajú cievam a žilám ich pružnosť . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Karamelový grog od lenka k. (mon-cheeris) ID 159881 z CZ MMBPOTREBNÉ PRÍSADY 4lžičky cukru krupice,1,5dcl horké vody,0,5dcl rumu,1 plátek citronu,3hřebíčky,1 kousek skořice ,1hrst hrozinek POSTUP PRÍPRAVY V kastrolku uděláme z cukru karamel,aby byl tmavý (ne spálený).Karamel zalijeme horkou vodou,ale pozor prská to rozpustíme karamel a přidáme hřebíček a skořici to vše nalijeme do hrníčku s hrozinkama. (dobrý v zimě pro babinec) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2009, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
z MEDUPOTREBNÉ PRÍSADY med, škorica, jablká, teplá voda POSTUP PRÍPRAVY rozmiešaj dve polievkové lyžice medu a jednu čajovú lyžičku škoricového prášku v pohári teplej vody - pomáha pri INFEKCII MOČOVÉHO MECHÚRA rozmiešaj dve polievkové lyžice medu a tri čajové lyžičky škoricového prášku v 2 dcl pohári teplej vody, pite trikrát denne na zníženie CHOLESTEROLU Každé ráno 30 minút pred raňajkami ešte na prázdny žalúdok vypite zmiešané dve polievkové lyžice medu a jednu čajovú lyžičku škorice rozpustené v šálke horúcej vody. Ak budete tento nápoj piť pravidelne, dokážete nielen schudnúť, ale svoju váhu si aj udržať, pretože med zabraňuje usadzovaniu tukov - CHUDNUTIE Škorica a med zabraňujú tvorbe plynov pri trávení - PLYNNATOSŤ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.11.2009, 12:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
ZDRAVÉ cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tuku /hera,palmarin,smetol/, 1 šálka kr cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 3 šálky ovsených vločiek, 1 šálka kokosovej múčky, 1 šálka sekaných orechov, 2 lyžice kakaa /granko/, 500g hladkej múky s 1 lyžičkou sódy bikarbony, 1 nasekaná čokoláda /horká, mliečna/ POSTUP PRÍPRAVY tuk rozpustím v miske na šľahanie v mikrovlnke, pridám cukry, vajcia a šľahám ponorným mixérom. postupne dávam ostatné prísady. po pridaní ovsených vločiek to už ide ťažšie, tak ostatné domiešavam vareškou. na table si posekám čokoládu, na ňu vyklopím cesto a spolu vypracujem pevné cesto. z neho robím placičky, z ktorých vykrajujem rvozne tvary. pozor lepí sa, treba podsypávať múkou. dám vedľa seba na plech s papierom na pečenie /prípadne teflónový/. pečú sa na 180 stupňov cca 10-12 minút. nenechávajte do zhnednutia,budú tvrdé. potom ich ešte chvíľu nechám na plechu vychladnúť. hotové dávam do dózy vyloženej servítkou a zavriem. toto množstvo je na 4 veľké plechy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2011, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
plnené zamiakyPOTREBNÉ PRÍSADY stredne velké zemiaky cca 10ks, olej, soľ, mletá rasca. Plnka: syr - roztápací, syr niva, kukurica z plechovky, korenie POSTUP PRÍPRAVY plech polej olejom a posyp soľou a mletou rascou. zemiaky poriadne vyčisti kefkou od zeme, pozdĺžne prekroj a poukladaj reznou stranou nadol vedľa seba na olej. vršky nakroj , aby nepopukali. potri ich mastiačkou olejom a daj do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 30 min. potom vyber, zemiaky poobracaj na plechu a lyžicou vyber striedku. do nej natlač plnku : kukurica, strúhané syry a korenie / ja som použila mlynček s čili+soľ / a daj ešte na 2 min zapiecť , kým sa syr neroztopí. výborne chutí s kyslým mliekom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2009, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
bryndzové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g polohrubej múky, 200 g uvarených zemiakov, 200 g masla, 200 g bryndze, jeden žĺtok, soľ,jedna lyžička prášku do pečiva, Na potretie: bielok, celá rasca, hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, vychladnuté, najemno postrúhané zemiaky a nastrúhané maslo. Vmiešame bryndzu, žĺtok, soľ a vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na menšie kúsky hrubé asi pol centimetra. Potrieme bielkom, posypeme celou rascou, hrubozrnnou soľou, uložíme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2013, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Americké cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 170 g masla 100 g hnedého cukru 100 g kryštálového cukru 1 balíček vanilkového cukru 300 g hladkej múky 2 vajcia 1/2 balíčka prášku do pečiva 2 lyžice mlieka 320 g kvalitnej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešajte s hnedým, kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridajte vajcia, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Čokoládu nakrájajte na kúsky a 2/3 z nej pridajte do cesta. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň guľky cesta asi 5 cm od seba. Povrch guliek mierne roztlačte a vtlačte do nich zvyšné kúsky čokolády. Pečte vo vyhriatej rúre 10-13 minút. Z plechu ich vyberajte po vychladnutí. 822 kJ/porcia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 20.3.2017, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrová pita – TYROPITAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g fety 100g syru kefalograviera strúhaného 1 šálka mlieka ....................................... 3 pol. Lyžice mäkkého masla alebo margarínu kôpor alebo mäta jemne posekaná 4 rozšlahané vajcia čierne korenie maslo na listy cesta 500g cesta cesto pita /alebo lístkové/ POSTUP PRÍPRAVY Fetu rozmačkajte vidličkou. Pridajte syr kefalograviera, mlieko, kôpor alebo mätu, vajcia a čierne korenie. Na vymazaný plech dajte po jednom polovicu listov cesta, ktoré ste každý zvlásť namazali rozpusteným maslom. Na povrch cesta rozprestrite syrovú náplň a prikryte zvyšnými, opäť dobre namastenými listami cesta. Pečte v stredne vyhriatej rúre zhruba jednu hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.9.2009, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Cesto na pizzuPOTREBNÉ PRÍSADY (dávka približne na 2 pizze) * 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené POSTUP PRÍPRAVY 1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie) 2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba) 3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:)) 4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny 5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky 6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm. 7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze) 8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.10.2009, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |