Mandľové sušienky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 bielky, 120g práškového cukru, 120g hladkej múky, 100-120g mandlí (príp. lieskových orieškov)
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkoch
 |
Z bielkov a cukru ušľaháme sneh |
 |
Postupne pridávame múku |
 |
A nakoniec zľahka vmiešame celé mandle |
 |
Cesto rozotrieme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vopred vystlali papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry (170°C) a pečieme cca 25 minút, kým to pekne narastie a zružovie. |
 |
Po upečení hneď vyklopíme z formy a necháme poriadne (!!!) vychladnúť, najlepšie cez noc do druhého dňa. Musí to byť skutočne celkom studené lebo sa to bude veľmi zle krájať. |
 |
Vychladnuté krájame na tenučké plátky, ukladáme na plech a ešte chvíľku dosušíme v teplej rúre (cca 5-10 minút, podľa hrúbky sušienok, musia trošku "chytiť farbu") |
 |
Hotovo, môžeme sa pustiť do maškrtenia :) |