Zapekaný Pangasius s paradajkou a paprikou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ryby Pangasius - podľa potreby, paradajky, papriky, cesnak, polohrubá múka, koreniny - záleží len od vás,čo dáte, dala som tam bazalku,rascu mletú, sladkú papriku mletú, trochu kari korenia. Môžeme dať aj kúsky oravskej slaniny,ale nemusíte. Na záver tvrdý postrúhaný syr a kúsok masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je časovo nenáročný a môžete ho robiť aj z kuraciny alebo bravčoviny.

Nachystáme si ryby. Veľmi som si ich obľúbila,pretože v nich nenájdete kostičky,ktoré mi dosť vadili pri konzumácii rýb. Osolíme si ich. Tento recept robievam tiež z kuracieho alebo bravčového mäsa. Postup je taký istý.
Prichystáme si pekáč,v ktorom budeme rybky zapekať a vymastíme si ho trochou oleja.
Nachystáme si polohrubú múku,koreniny - dala som tie,ktoré sú na obrázku.
Zmiešame si v miske múku s koreninami a obalíme v nich posolené ryby.
Uložíme si ich do vymasteného pekáča.
Na vrch si nakrájame cesnak a môžeme poukladať kúsky oravskej slaniny, ale nemusíte.
Tu je pokrájaný cesnak. Množstvo záleží len od vás, zvyčajne dám tak tri strúčiky.
Pripravíme si paradajky a papriky a nakrájame si ich. Papriky na prúžky a paradajky na mesiačiky. Môžete pridať aj pór, ten som teraz nemala.
Poukladáme ich na rybky. Trochu to posolíme.
Prikryjeme pekáč alobalom,dávam dve vrstvy lesklým povrchom dovnútra a dáme do rúry tak zhruba na jednu hodinu. Ryby nemusia byť dlho v rúre,ale ak to budete robiť z mäsa,určite to nechajte dlhšie.
Takto to vyzerá po odstránení alobalu.
Nastrúhame si tvrdý syr- eidam alebo goudu, už aký máte radi,dáme ho na upečené ryby a pekáč vložíme naspäť do rúry a necháme zapiecť. Ešte tak zhruba pol hodiny,uvidíme podľa syra.
A tu už je hotové jedlo,nachystané na konzumáciu. Prílohu som robila zemiaky,ale kľudne môžete urobiť k tomu ryžu. Je to veľmi chutné. DOBRÚ CHUŤ.