Krémová polievočka s karfiolom a žĺtkom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
ružička karfiolu, 2 zemiaky, 300 ml vody, 150 ml dojčenského mlieka, pár kvapiek olivového oleja, petržlenová vňať, vaječný žĺtok
POSTUP PŘÍPRAVY
karfiol a 1 zemiak očistite, umyte a dajte uvariť do mäkka. Potom druhý zemiak nastrúhajte a pridajte do mlieka dobre rozmeišajte spolu so žĺtkom a postupne zahustite polievku. Varte ešte 5 minút. Nakoniec pridajte pár kvapiek oleja a čerstvú alebo sušenú vňať. Podávať môžeme roztlačené alebo rozmixované.
Recept som prebrala z časopisu Mama a ja. máj 2008.
 |
čo potrebujeme - karfiol, 2 ks zemiačkov (alebo 1 väčší), žltok, mliečko, olej, vňať (som nemala) |
 |
Zemiačiky a karfiolom sa už varia v troche vody. |
 |
a teraz druhá várka: mliečko, postrúhaný zemiačik a žltok. |
 |
Všetky tri suroviny zmiešame. |
 |
Uvareny zemiačik s karfiolom rozmixujeme, vlejeme do toho pripravenú zmes a varíme ešte 5 minút. |
 |
polievočka je hotová. môjmu Kristiánkovi veeeeľmi chutila! odporúčam! |