
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Občas treba povyberať zásoby jedla v mrazničke a moju to tiež neminulo. A tak som v jeden deň zistila, že mám dosť veľa rôznej zamrazenej zeleniny a patrilo by sa už aj niečo z nej spraviť. A tak som sa rozhodla spraviť zeleninové karbonátky. Čo budete potrebovať: rôzna mrazená zelenina (asi 400g), 1 cibuľa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, strúhanka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Na troške oleja osmažte pokrájanú cibuľku, pridajte mrazenú zeleninu (ja som dala mix karfiol, kukurica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka), ja som dala aj trošku zvyšných šampiňónov a uduste domäkka. Podlejte troškou vody, aby sa vám to nepripálilo. Keď zeleninka zmäkne, zbytočnú vodu preceďte cez sitko a zeleninu nechajte vychladnúť. Zmes dajte do misky, pridajte vajíčka, soľ, korenie a strúhanku, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého vymodelujte malé fašírky, ktoré ešte obaľte v strúhanke. Vyprážajte v oleji. Podávajte s varenými zemiakmi, alebo kašou. Sú výborné!