Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g pol. múky, 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžica soli a cukru, 2 poliev. lyžice oleja, 15 g droždia, 5 strúčikov cesnaku, 120g margarínu alebo masla,
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto si dáme vypracovať do DP. Po vykysnutí rozváľame na doske a na jednu polovicu nakrájeme trochu margarínu (ja som použila klasickú Ramu so 70% tuku). Cesto preložíme, potom ešte 2-krát preložíme a opäť rozválame na plát. Postup znovu zopakujeme. Cesto sa trochu ťažšie rozvaľkuje, ale tomuto postupu sa hovorí "pľudrovanie". Cesto sa pri pečení správa ako lístkové. Rozvaľkáme na väčší plát a potrieme cesnakom rozpučeným a rozmiešaným s 1dcl vody. Posolíme a stočíme do rolády. Nakrájame na kolieska, konce trochu schováme dovnútra, aby sa pri pečení neroztáčali. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť.
 |
Rozváľaný plát s nakrájaným margarínom. |
 |
Trikrát preložené cesto. |
 |
Cesto stočené do rolády. |
 |
Nakrájané slimáky. |
 |
Po upečení. |