Vrstvený ZELEROVÝ šalát - určite vyskúšajte!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zeler v sladkokyslom náleve (kupovaný v Nemecku, ale myslím, že ho majú aj u nás v Bille), sterilizovaná kukurica, ananásový kompót, 1-2 jablká, 2 vajíčka, pór, šunka, Eidam (môže byť aj Gouda), tatárska omáčka, smotana na šľahanie (alebo sladká smotana), soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup dolu s obrázkami.
Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco!!! (Recept mám od mojej dobrej kolegyne, ktorej zaň veľmi pekne ďakujem :-) ).
 |
...potrebujeme. |
 |
- Pór si nakrájame na tenké kolieska a osolíme, aby zmäkol. Šunku nakrájame na pásiky, zeler na menšie kúsky a jablko očistíme a nahrubo nastrúhame. |
 |
- Začneme do misy vrstviť šalátik. Na spodok dáme zeler... |
 |
- ...naň ide šunka a jabĺčka... |
 |
- ...potom uvarené a nakrájané vajíčka, ktoré osolíme. |
 |
- Pokračujeme kukuricou a ananásom. |
 |
- Takto naukladané ingrediencie potrieme tatarkou a zalejeme smotanou (všetko s mierou...), trochu „pošťucháme“ lyžičkou, aby nám smotana stiekla až dolu. |
 |
- Nakoniec posypeme pórom... |
 |
- ...a najemno nastrúhaným syrom. A máme „navarené“ :-). Podávať môžeme s pečivom alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí... |