
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 450 g hladkej múky, 1 droždie, 70 g pr. cukru, 2 čaj. lyžičky citrónovej arómy, 1 vanilkový alebo vanilínový cukor, 60 g margarínu alebo masla, 1 vajce, 2 dl mlieka*******KRÉM: 4 dl mlieka, 1 vanilkový pud. prášok, 1 van. cukor, 100 g cukru, 250 g jemného tvarohu******200-300 g bobuľovitého ovocia, za hrsť mandlí alebo orechov, trocha prášk. cukru**** veeeľmi ostrý nôž
POSTUP PŘÍPRAVY
Mali to byť slimáci, ale prototyp som nazvala hniezdom, lebo sa naň viac podobal.... Ale chutil výborne, hlavne ešte vlažný......
![]() |
Z prísad na cesto pripravíme v pekárničke kysnuté cesto. Hneď ako sme stroj zapli, si uvaríme hustejší puding, do ktorého ešte za tepla vmiešame tvaroh. Odstavíme a necháme prikrytý vychladnúť. Keď je cesto hotové, premiesime ho a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. |
![]() |
Natrieme naň pudingovú zmes izbovej teploty a posypeme ovocím. Opatrne zvinieme ako roládu a ostrým nožom krájame na asi 1,5 cm hrubé kolieska. |
![]() |
Kladieme na papierom vystlaný plech, posypeme mandľami alebo orechami. Nedarilo sa mi preniesť ich pekne na plech, ale pomohla som si ako sa dalo....Necháme podkysnúť asi 20-25 minút. |
![]() |
Pečieme na 180 stupňoch 20-25 minút. Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! |