Mrkvová bábovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350 g jemne nastrúhanej mrkvy * 350 g polohrubej múky * 180 g práškového cukru * 3 dcl šľahačkovej smotany alebo mlieka * 4 PL oleja * 1 vanilkový cukor * 1 prášok do pečiva * 2 vajíčka *
POSTUP PŘÍPRAVY
Na „veškeré“ koláče s mrkvou sme si už tak zvykli a tak sme si ich obľúbili, že iba striehnem v časopisoch, aby som nejaký nový vykutrala. A stalo sa, opäť som jeden našla. Bábovka je vynikajúca a šťavnatá. Mňam. Dokonca aj môj marodik Laurinka zjedla dva veľké kúsky!
 |
1. Mrkvu nastrúhajte na drobnom strúhadle, pridajte |
 |
2. práškový cukor, |
 |
3. múku, |
 |
4. vanilkový cukor, |
 |
5. vajíčka, |
 |
6. olej, |
 |
7. šľahačkovú smotanu (ak nemáte, alebo zázrakom zmizla, tak pridajte namiesto smotany polotučné alebo plnotučné mlieko) |
 |
8. a nakoniec prášok do pečiva. Poriadne zamiešajte a cesto je hotové. |
 |
9. Vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryte alobalom a pri teplote 180 stupňov pečte hodinku. |
 |
10. Bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a posypte práškovým cukrom. Je vynikajúca, šťavnatá a zdravá. |