Kastrólová roštenka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Mäso nakrájame na rezne, |
 |
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“ |
 |
osolíme, okoreníme, |
 |
z oboch strán opražíme na oleji, |
 |
a preložíme ho do misy. |
 |
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, |
 |
pridáme lyžičku rasce, |
 |
lyžičku mletej červenej papriky, |
 |
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne, |
 |
zalejeme asi 5 dl vody |
 |
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa. |
 |
Načistíme si zemiaky, |
 |
nakrájame na osminky, |
 |
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka. |
 |
Mne stačilo len nejakých 10 min. |
 |
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť* |