Medový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 medové pláty. Plnka:800ml mlieka, 80g zlatého klasu, 2ks vanilínového cukru,2 PL hladkej múky, 150g práškového cukru, 120g masla, 120g stužený tuk na pečenie, 400ml smotany na šľahanie, 2stužovače šľahačky Smetafix alebo 1 želatínový stužovač

POSTUP PŘÍPRAVY

Dva pláty medového cesta jednotlivo položíme na pracovnú dosku.Z mlieka,vanil.cukru.Zlatého klasu a hladkej múky uvaríme za stáleho miešania hustú kašu,ktorú necháme vychladnúť.Medzitým práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom a stuženým tukom na pečenie.Do vymiešaného masla pridávame po častiach vychladnutú kašu a premiešame.Každý plát medového cesta natrieme pripravenou plnkou..Smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi šľahačky a natrieme na plnku.Na šľahačku položíme plát medového cesta.Naplnené pláty odložíme odstáť do chladu,najlepšie cez noc.