Penova torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na sneh 20 bielkov a na každý bielok 5 dkg cukru, na plnku 20 žĺtkov, 2 kakaa, 1/2 kg praš cukru a 3 palmariny
POSTUP PŘÍPRAVY
z bilekov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom ešte šľaháme nad parou, kým nie je dobre tuhý (n ie veľmi dlho, aby sa neprešľahal- tak 7 min), necháme vychladnúť a naplníme do ozdobného vrecka. Urobíme si obvod kruhu a zvyšok rozotrieme do stredu. Urobíme 5 plátov. Striekame na papier na pečenie (je dobre ho aj pomastiť a vysypať múkou), alebo na špeciálny papier určený na sušenie, ktorý dostať v papiernictve. Nepečieme, ale sušíme asi pri 50 stupňoch, pomaly.
Plnka: cukor, žĺtka a kakao sa vyšľahá nad parou do tuha, opäť nie dlho, aby sa neprešľahala, a potom odstaviť. Občas premiešame a ešte do teplej pomaly zamiešame margaríny. Naplníme časť do vrecka s ozdobným špicom a plníme.
 |
na papier si nakreslite kruh o priemere veľkosti torty, ozdobne "našpricujte" okolo(rám) a potom rozotrite do stredu sneh a môžete opäť ozdobiť kraj alebo nemusíte, tento plát išiel navrch, tak je ozdbený ešte raz, ale ostatne už nie sú |
 |
plnka-vyšľahaná |
 |
Takto po obvode (ako predtým pri pláte) ozdobne nanesieme plnku |
 |
a natrieme do stredu plnku, postup opakujeme, podľa množstva plátov, rozpis je na 5 plátov |
 |
ďalší plát... |
 |
a opäť plnka |
 |
zase plát a plnka |
 |
a dáme navrch ten plát s "dvojitým zdobením, to môžeme urobiť podľa fantázi, nastriekať kvietky alebo rôzne vzory a dozdobiť krémom....alebo kvietkami...táto ešte nie je celkom dokončená, chýba tam sviečka...:))) |
 |
detail ...:)) |
 |
pohľad zhora |
 |
a posledna... |