Kura na soli

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kura *
1 kg soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Kura bude šťavnaté a na povrchu chrumkavé, ako grilované.
 |
1. Do pekáča nasypeme 1 kg soli. |
 |
2. Zo stredu odhrnieme soľ k okrajom, tak sa nám vytvorí "hniezdo" pre kuriatko. |
 |
3. Kura umyjeme, osušíme a osolíme zvonka, aj zvnútra a ... |
 |
4. ... položíme ho do pripraveného "hniezda". |
 |
5. Pečieme odokryté v rúre pri 200°C asi 1,5 hod., aj viac, kým bude koža do chrumkava (zlatohnedá). Počas pečenia, dvierka na rúre neotvárame! Po upečení kuriatko vyberieme, zospodu otrieme od prebytočnej soli, naporcujeme a ... |
 |
6. ... jeme. Dobrú chuť! |