Vynikajúce mini buchtičky s olivami a rozmarínom nielen k vínku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Múka, Droždie, Voda, Olivy, Parmezán, Olivový olej, Čerstvý rozmarín

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som pre moju lenivosť tentokrát využila domácu pekárničku na prípravu kysnutého cesta z kúpenej zmesy na Ciabatta chlebík ;o)

Pripravíme si kysnuté cesto - najľahšie z hotovej zmesy na ciabatta chlebik, ku ktorej pridáme vodu a lyžicu olivového oleja. Prípadne cesto pripravíme z 500g hladkej múky, 340ml vlažnej vody, 1/2 kvasníc a 1 lyžice olivového oleja.
Z cesta urobíme malé placičky, ktoré poukladáme na plech, do každej placičky zatlačíme 2 olivy, pár lístočkov rozmarínu a polejeme pár kvapkami olivového oleja.
Nakoniec posypeme parmezánom a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Pečieme do zlata v rúre nastavenej na 180 stupňov asi 20-25 minút. Dobrú chuť!!!!!!!!