MANDLOVY SUCHAR

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 bielkov, 150g praskoveho cukru, 150g hladkej muky, 60g nelupanych mandli, 60g lieskovcov alebo vlasskych orechov
DOBRA RADA!!!! bielky si mozte setrit vopred a postupne mrazit!!!!! NEVEDELA SOM TO, PORADILI MI TO TU V KOMENTAROCH, URCITE VYSKUSAM!!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
zmiesame bielky (NIE SNEH, LEN BIELKY) s cukrom a mukou na hladku kasu. Nakoniec pridame orechy. Srnci chrbat poriadne vymastime a vymucime, PORIADNE, inac to nedostanete von!!!!
Pecieme vo vyhriatej rure pri 180stupnov ca 20-30 minut, treba kontrolovat. Po upeceni aj s formou zabalime do alobalu a nechame 1 den odstat, potom krajame ostrym nozom na velmi tenke platky, ak mate elektricky stroj na maso alebo sunku, tak to ide najlepsie... Poukladame na cca 3 plechy a susime pri 180stupnov (horuci vzduch) IBA CHVILKU, POZOR, LEBO ZHORIA!!!!
 |
takto to vyzera zamiesane vsetko spolu
davala som lieskovce a vlasaky, ine som nemala |
 |
vymuceny srnci chrbat |
 |
je toho trochu menej, robila som zo 4 bielkov, lahko to preratate a orechov moze byt kludne aj viac... |
 |
upecene a zabalene v alobale
este musim nakrajat a znova upiec, pofotim a pridam fotky |
 |
nakrajame na tenucke platky - pouzila som nozik, ale lepsie je to na elektrickom krajaci... |
 |
poukladame na plech, dala som na papier, aby to tak nehorelo |
 |
peciem to s teplym vzduchom na 180stupnov chvilu, treba sledovat, lebo ked nie su rovako hrube, niektore su skor hotove, tie povyberam a este supnem dalej piect tak, aby boli cca rovnako hnedkave |