Plnka - receptík starých mám

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kuracia pečienka
hrsť petržlenovej vňate
1 stredná cibuľa
soľ
mleté korenie
vegeta
1 strúčik cesnaku (alebo v prášku)
1/2 PL bravčovej maste (bez toho to nie je ono)
1/2 PL oleja (od oleje je plnka mäkšia)
4 vajcia
4 PL strúhanky (resp.koľko vajec toľko lyžíc strúhanky)
1 PL polohrubej múky (resp.podľa potreby viac)
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčence, neviem koľko z Vás tento receptík a pozná, ale zatiaľ som ho na MMB nevidela.
Táto špecialitka pokiaľ ja viem, sa robí hlavne na Východe a nie je bez neho žiadna nedeľná polievka.
U nás sa robí už niekoľko generácií, všetky deti bez výnimky v rodine ju milujú a je super, pretože deti ani nevedia, že papajú pečienku. Varí sa v polievočke a podáva ako príloha k varenému mäsu.
Zatiaľ každá návšteva, ktorá ju ochutnala, si tento receptík vypýtala, a tak sa oň chcem podeliť aj s Vami.
 |
Takže začíname kuracou pečienkou. Moja mamina ju robí ako vidíte na denku s nožíkom a akoby sťahovala pečienku zo žiliek. Takto bude pečienka úplne na jemno. |
 |
...až kým nám nezostane z pečienky len toto... |
 |
Takto vyzerá pečienka... |
 |
...pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňaťku.... |
 |
...postrúhame cibuľu...(mamina to robí ešte takto klasicky)...::))). |
 |
..osolíme.. |
 |
..pridáme vegetu.... |
 |
.....korenie podľa chuti... |
 |
....pretlačený cesnak, resp nám sa minul tak práškový poslúži tiež... |
 |
........bravčovú masť, bez nej to nie ono, verte mi....do ničoho iného ju nepoužívame, ale tu proste musí byť... |
 |
....teraz to dôkladne premiešame... |
 |
.....pridáme trošku oleja, od ktorého bude plnka mäkšia... |
 |
.......vajíčka..... |
 |
....mierne vyšľaháme... |
 |
......malo by to vyzerať asi takto.... |
 |
........pridáme strúhanku, koľko vajec, toľko lyžíc strúhanky....
........niekedy sú vajíčka väčšie tak dávame len 3 a opačne... |
 |
.....teraz múku.... |
 |
.......premiešame dôkladne....a teraz ak sa nám zdá zmes príliš riedka pridáme ešte trošku múky, ale je to individuálne. Každý si potom množstvo musí korigovať sám. V našej rodine sme v tomto tiež nejednotní. Polovica má radšej mäkšie plnky a polovica uprednostňuje také hutnejšie.Takže jednu nedeľu máme také a druhú onaké...:::))))).... |
 |
........Prichádzame k fáze balenia...aj keď kedysi sa dávala plnka lyžicou rovno do polievky,mamina si vymyslela zlepšovák, aby ostala polievka číra. Na začiatok si plnku zabalí do mikroténového sáčka rozrezaného na polovičku a varí ju v polievke, až neskôr ju dovára bez sáčka.... |
 |
........plnku si zrolujeme.......... |
 |
.........konce skrútime ako salónku....grif: trošku pobúchame o podložku, aby sa bublinky vyplnili zmesou.... |
 |
.....a vložíme do variacej sa polievky na 30 minút takto a potom odbalíme (ono pekne sa vyšmykne z obalu) a dovaríme v polievke ešte asi 15 minút, to aby dostalo ešte takú jemnú chuť od polievky....
......z tohto množstva sme si urobili 2 rolky, ale ak máte menší hrniec, tak kľudne 3 rolky..... |
 |
.........podávame takto nakrájané na kolieska.... |
 |
My to podávame takto...dnes sme mali polievku s husacích krídel....bola fantastická...........:::))))... |