
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g bravč. mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 lyžička vegety, 1 lyžička octu, 1/2 lyžičky cukru, 2 lyžičky mletej červenej papriky, mäsový vývar, 1 cibuľa, 2 rajčiaky, 1 lyžička solamylu
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, a za stáleho miešania opražíme do zlata. Potom pridáme cesnak rozotretý so soľou, mleté čierne korenie, bobkový list, vegetu, ocot, cukor, mletú červenú papriku. Podlejeme mäsovým vývarom, primiešame cibuľu pokrájanú nadrobno a rajčiaky pokrájané na osminky, prikryjeme a udusíme do mäkka. Nakoniec šťavu zahustíme solamylom a povaríme. Podávame s ryžou.