Prababičkin Jablčník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g masla, 500g polohrubej múky, 2 žĺtka, soľ, 2 lyžice cukru, 2 škorickové cukry, 4 lyžice mlieka, jablká, orechy, hrozienka, citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je staručký recept od prababičky, je úplne jednoduchý a koláčik je vynikajúci.

Nastrúhame maslo a zmiešame s múkou, pridáme 2 žĺtka, 4 lyžice mlieka a 2 lyžice cukru a vypracujeme cesto, ktore rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme 2 pláty.
Nastrúhané jabĺčka zmiešame so škoricovým cukrom a chvíľku podusíme, necháme vychladnúť a pridáme šťavu z citróna, oriešky a hrozienka namočené v rume.
Na spodný plát cesta naložíme jabĺčka a prykryjeme vrchným plátom cesta, ktorý potrieme bielkom. Cesto je krehké, takže ja šikulka som musela ozdobovať :o)
Šupneme do rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút. A je hotovooooooo.