Jogurtový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 2 tégliky bieleho jogurtu, 2 tégliky kryštálového cukru, 3 tégliky polohrubej múky, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva
Ostatné: čerstvé/zavárané ovocie (jablká, marhule, broskyne, maliny, ríbezle, černice...), prísady na mrveničku
POSTUP PŘÍPRAVY
Keďže černíc je ešte stále požehnane a mám chuť skúsiť niečo new, tak tu to máte. Je to recept z lady.sk, tak snáď bude ok :)
 |
Takže najprv zmiešame všetky sypké suroviny, teda kryštálový cukor, |
 |
múku, |
 |
vanilkový cukor a PDP. |
 |
Nakoniec vmiešame tú kvaplnú časť :D teda vajíčka a jogurty. Vezmite mixér a všetko to pekne rozmixujte :) .... |
 |
...a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. |
 |
Pekne si ho rozotrite, naukladajte ovocie a šup s ním do trúby na nejakých 175˚C |
 |
Medzitým ako sa koláčik zdvihne, si urobíme mrveničku. V surovinách som zámerne nespomenula množstvo, pretože z toho môjho sa mi nepodarila a je tvrdá :( Ale nevadíííí :D dá sa zjesť :) Inak, robila som ju prvýkrát, tak je to snáď odpustiteľné :D A mamina keď prišla domov, povedala, že ona namiesto masla používa olej a že vtedy je mrvenička fajn...môžem to len potvrdiť, tá jej je vždy mäkkučká...ok, poďme ďalej :) |
 |
Hotovou mrveničkou pokryjeme koláčik a dáme dopiecť |
 |
Ani to dlho netrvalo a sme na konci. Koláčik je hotový, môžme podávať :) dobrú chuť :) |