
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 karfiol,
10 dkg šunky,
3 vajíčka,
5 dkg tvrdého syra,
1 lyžička nakrájanej pažitky,
olej, soľ, trošku mletého čierneho korenia
POSTUP PŘÍPRAVY
Karfiol uvaríme domäkka. Uvarený roztlačíme, podľa chuti osolíme a mierne okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, nakrájanú pažitku, žĺtka, nastrúhaný syr a na záver sneh z bielkov. Masu rozotrieme do zapekacej misy, navrch ešte nahrubo nastrúhame tvrdý syr a dáme zapiecť na 25-30 minút. Podávať môžeme s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou. Pôvodný recept bol "karfiolové rezne" - z pripravenej masy sa lyžicou vytvarovali na panvici s olejom placky (alebo "rezne" alebo ako to kto nazve) a z oboch stran sa opiekli. Ale prečo si to neuľahčiť, nie? :-)
![]() |
Potrebné suroviny, ešte chýba pažítka a čierne mleté korenie. Olej je potrebný len ak sa robia placky na panvici. Inak ním len trochu potrieme zapekaciu misu. |
![]() |
Uvarený karfiol rozmačkáme, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme šunku, pažitku, žĺtka, syr a sneh z bielkov. |
![]() |
Rozotrieme do zapekacej misy, navrch nahrubo nastrúhame tvrdý syr. |
![]() |
Dáme cca na 25 - 30 minút zapiecť. |
![]() |
Podávame so zemiakovou kašou, alebo varenými zemiakmi. |