Zeleninovo-cesnaková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, 2 stredne veľké mrkvy, olej, cibuľa, vegeta, rasca, 4-5 strúčikov cesnaku***na zápražku: múka, olej***na dochutenie: 2 syrové trojuholníčky

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Očistíme si zemiaky a mrkvu /na cca 3 litrový hrniec polievky potrebujeme asi tak 8-9 ks stredne veľkých zemiakov/, nakrájame na menšie kúsky,
na troche oleja spražíme nadrobno nakrájanú stredne veľkú cibuľu
pridáme zemiaky, mrkvu, orestujeme asi dve min., pridáme vegetu podľa chuti, rascu
prilejeme necelé dva litre vody a povaríme, kým zelenina nie je mäkká.
Urobíme si svetlú zápražku z trošky oleja a lyžice múky - len zatiahneme, vypneme,
dolejeme asi 1 dl vody, premiešame a vlejeme do vriacej polievky.
pretlačíme cesnak, zamiešame (cesnaku si pridajte podľa chuti)
pridala som ešte dva trojuholníčky syra /nemusí byť/, premiešame a necháme povariť 2-3 min.
Do polievky si môžete pridať pražený hrášok (závarku do polievky - posledné foto v postupe), krutóny - podľa chuti a nastrúhaný syr (veľmi dobrý je syr Gouda a Kravička, nezbíjajú sa v polievkach do jednej hrče).
A tu je varianta bez syrokrému. *Dobrú chuť a nazdravie!*
závarka do polievky - pražené guľôčky