Zeleninovo-cesnaková polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, 2 stredne veľké mrkvy, olej, cibuľa, vegeta, rasca, 4-5 strúčikov cesnaku***na zápražku: múka, olej***na dochutenie: 2 syrové trojuholníčky
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Očistíme si zemiaky a mrkvu /na cca 3 litrový hrniec polievky potrebujeme asi tak 8-9 ks stredne veľkých zemiakov/, nakrájame na menšie kúsky, |
 |
na troche oleja spražíme nadrobno nakrájanú stredne veľkú cibuľu |
 |
pridáme zemiaky, mrkvu, orestujeme asi dve min., pridáme vegetu podľa chuti, rascu |
 |
prilejeme necelé dva litre vody a povaríme, kým zelenina nie je mäkká. |
 |
Urobíme si svetlú zápražku z trošky oleja a lyžice múky - len zatiahneme, vypneme, |
 |
dolejeme asi 1 dl vody, premiešame a vlejeme do vriacej polievky. |
 |
pretlačíme cesnak, zamiešame (cesnaku si pridajte podľa chuti) |
 |
pridala som ešte dva trojuholníčky syra /nemusí byť/, premiešame a necháme povariť 2-3 min. |
 |
Do polievky si môžete pridať pražený hrášok (závarku do polievky - posledné foto v postupe), krutóny - podľa chuti a nastrúhaný syr (veľmi dobrý je syr Gouda a Kravička, nezbíjajú sa v polievkach do jednej hrče). |
 |
A tu je varianta bez syrokrému. *Dobrú chuť a nazdravie!* |
 |
závarka do polievky - pražené guľôčky |