Sója na spôsob roštenky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Sójové plátky, vegeta, voda, plnotučná horčica, rasca, olej, cibuľa
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Sójové plátky (najlepšie skúsenosti mám so zn. BONAVITA) posypeme vegetou, |
 |
pridáme vriacu vodu – necelý pol liter - na jedno balenie plátkov, necháme ich nabobtnať cca 1 hodinku /aj viac, nič sa im nestane/. |
 |
Potom plátky vyberieme (nežmýkame ich), potrieme z oboch strán plnotučnou horčicou, |
 |
opražíme dozlatista na oleji z oboch strán, |
 |
asi takto nejak, vyberieme z panvice, |
 |
vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, podľa potreby prilejeme trochu oleja, |
 |
pridáme sóju, trošku rasce /najlepšie mletú, mne došla/, |
 |
podlejeme vodou z plátkov a udusíme domäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo nejakých 15 min. |
 |
Udusené plátky vyberieme, pridáme lyžičku grilovacieho korenia /môžete aj sladkú mletú papriku, ale chutnejšie je to s tým korením/, |
 |
lyžičku strúhanky, podľa potreby doliať vodu a nechať chvíľku prevrieť. |
 |
Sóju vložíme do pripravenej omáčky a necháme povrieť ešte aspoň minútku. |
 |
Podávame s ryžou, zemiakmi na akýkoľvek spôsob, výborne sa k tomu hodí zeleninový šalát, či kompót. My sme mali k tomu varený jablkový kompót. |
 |
... |
 |
Do omáčky môžete pridať aj šampiňóny, potom pridáme sóju a spolu podusíme. |
 |
...so zemiakovou kašou a šampiňónmi... |