Polievka z kapusty /sladkej/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

menšia cibuľa, trošku oleja, mrkva, petržlen, zeler /ja dávam koreňovú zeleninu skoro vždy/ - množstvo podľa uváženia, no stačí po 1 kúsku, 2-3 zemiaky, 1 menšia hlávka kapusty, voda, soľ , rasca, mletá červená paprika a opečené guličky ako príloha do polievky

POSTUP PŘÍPRAVY

...

...na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku a nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky...
...pridáme nadrobno nakrájanú bielu kapustu a restujeme ďalej...
... za restovania osolíme, pridáme rascu a mletú papriku...
... po pridaní papriky restujeme len chvíľu, aby nám nezhorkla... a napokon zalejeme vodou...
... necháme prejsť varom, aby zmäkla zeleninka a poprípade ešte dochutíme vňaťou a vegetou ak treba...
...na tanieri môžeme posypať prílohou ku polievkam- nám už dochádzali zásoby:o)) , preto tak poriedko:o)...