
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Odpaľované cesto: 10 PL vody, 100 g Palmarin, 100 g hl. múka, 4 celé vajcia Plnka: 1 l mlieka, 2 zlaté klasy, 1kopcovitá PL hl. múky, 1 kopcovitá PL polohr. múky, 2 žĺtly, rum, 250 g masla, 150 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Odpaľované cesto: Do hrnca nalejeme vodu, keď zovrie pridáme palmarin, keď sa roztopí- pridáme múku a odpaľujeme cesto. Dáme vychladnúť na izbovú teplotu a postupne primiešame vajíčka, ktoré sme si predtým asi hodinku vybrali z chladničky.Vypracujeme hladké cesto, z ktorého na papier formujeme venčeky. Pečieme 5 min. pri 200st. a 10-15 min. pri 180st. Rúru v žiadnom prípade neotvárajte. Ešte teplé poprekrajujeme a plníme.
Plnka: Uvaríme puding-mlieko, zlatý klas, múka a žĺtky. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame do penista maslo s cukrom. Spolu zmiešame a nakoniec pridáme rum.
![]() |
Urobíme si odpaľované cesto- toto je už aj s vajíčkami |
![]() |
Na papier vytláčame venčeky... |
![]() |
Dáme piec ť- POZOR hlavne neotvárať prvých 10min. |
![]() |
Venčeky poprekrajované, pripravené na plnenie |
![]() |
A takto nalnené môžeme konzumovať. Z tejto dávky urobím cca. 30ks záleži od veľkosti, takže vždy robím 2 dávky. Samozreme múžete venčeky poliať čokoládou, prášk. cukrom, alebo cukrovou polevou. Nám chutia takéto. Prajem dobrú chuť. |