Ministerské buchty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg polohrubá múka, kvasnice, trocha cukru, mlieko, sol a 2 žltky 15 dkg masla, 12 dkg kryštálového cukru nasekané orechy a dosť netreba šetriť

POSTUP PŘÍPRAVY

1/2 kg polohrubej múky, 2 žltka a zarobiť si kvások (sol, mlieko, cukor, kvasnice) - vypracovať redšie cesto a nechať kysnúť
15 dkg masla vymiešame s 12 dkg kryštálového cukru - to je maslová plnka
nachystáme si plech, aby sme tam mohli hneď pokladať koláč - poriadne vymaslujeme, posypeme kryšt. cukrom a posekanými orechami (nešetriť orechami!)
po nakysnutí cesta rozvaľkať a naň natrieť maslovú plnku, urobiť jednu velkú rolku a tú narezať na 4 kusy. tie potom rozšúlať, ale nie úplne na celú dlžku plechu pretože ešte ich treba nakrájať, pozor nie až po dno, ono sa to tým narezaním pekne rozloží a posypať kryštálovým cukrom a posekanými orechami
plech vymaslujeme, posypeme kryšt. cukrom a posekanými orechami (nešetriť orechami!)