Hubovo-syrová omeleta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Huby, vajíčka, mlieko,soľ, vegeta, tvrdý syr, cibuľa
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, |
 |
pridáme huby ja som použila asi 250-300 g mrazených (nevážila som ich), môžete použiť aj čerstvé šampiňóny, opražíme, |
 |
podlejeme trochou vody, trochu posolíme a dusíme aspoň 10-20 min., podľa toho, aké huby použiteje (ja si čerstvé huby pred zmrazením povarím, scedím, nechám vychladnúť, zabalím a vložím do mrazničky, takže mi ich stačí dusiť len tých 10 min). |
 |
Podusené huby preložíme do misky a na panvicu ich dáme len toľko, koľko ich chcete mať v omelete – ja som dala štvrtinu, |
 |
Na jednu omeleteu som použila dve vajíčka a dve lyžice mlieka - rozšľaháme, pridáme nastrúhaný syr, asi 50 g a premiešame. |
 |
huby zalejeme pripravenou vajíčkovo-syrovou zmesou, vrch môžete ešte zľahka ochutiť vegetou, syr je slaný dosť, zakryjeme pokrievkou, keď sa začínajú vajíčka zrážať a spodok je dozlatista opečený, |
 |
omeletu predelím a prevrátim na druhú stranu, aj keď sa rozpadne, myslím, že to nevadí, syr to znova spojí. |
 |
Preložíme na tanier, podávame s pečivom, čerstvou zeleninou, alebo zemiakmi a zeleninovým šalátom. *Dobrú chuť* |