Domáci fantastický krémeš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 dcl mlieka * 2 žĺtky * 2 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 Zlaté klasy * 15 dkg práškového cukru * 2 PL rumu * 1 celé 250 g maslo * 1 balenie medových plátov * čokoláda na poliatie * 2 šľahačkové smotany * 2 stužovače smotany * a to je už asi naozaj všetko
POSTUP PŘÍPRAVY
Baby, tento krémeš zvládne každá z Vás! To je jeden dôvod na jeho vyskúšanie a druhý pádny dôvod je ten, že krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci. No neochutnajte. Tento dezert som pridala ako jeden z mnohých zákuskov na veľkej oslave a bola som rada, že sa vôbec oslavy krémeš dožil. Recept je tak strašne jednoduchý, až neuveríte a uveríte až po vyskúšaní. Týmto krémešom naozaj ohúrite hostí – a to viem, o čom hovorím, aj mne sa to už párkrát podarilo. Len mi nikto neveril, že som ho robila ja a nedoniesla z najbližšej cukrárne.. fňuk. Tak pridávam aj obrázkový recept, a Peter, Monika, Zuzka, Ildikó, Maťko, Kubko, Cecilky, Marišky, Izidorovia a Bonifácovia, kuknite, že som ho robila ja!!! A nie sériová cukrárenská výroba, kde žltý krém pozostáva z margarínu.... to už človeka urazí xi xi xi...
 |
1. Do mlieka šupnite vanilkový cukor. |
 |
2. Ďalej pridajte 2 zlaté klasy. |
 |
3. Na rade sú žĺtka. |
 |
4. A naposledy dve polievkové lyžice hladkej múky. |
 |
5. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť. |
 |
6. V ďalej mise si vymiešajte maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. |
 |
7. Spojte krémy. VŽDY – za každých okolností, aj keby boli riadne zaťažkávajúce, vždy pridávajte puding do masla a nie naopak. Takže puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíte vynikajúci krém, ktorý radšej ani neochutnajte, pretože ho zjete pred tým, ako postavíte deťom krémeš. |
 |
8. Začnite stavať krémeš. Iste ste si všimli, že v balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dajte vedľa seba na dva medové pláty. |
 |
9. Na to ponatierajte žltú plnku a dajte si záležať na krajoch, snažím sa vždy urobiť obdĺžnik a šikovne sa mi to podarí dvoma väčšími naberačkami na zákusky. |
 |
10. V mise vyšľahajte 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Záleží na Vás, či máte radi viac šľahačky alebo nie, ja dávam vždy až 3. Šľahačku neochucujem, pri jedení krémešu sa chute vynikajúco spoja. |
 |
11. Na žltú plnku naneste šľahačku, pekne poupravujte a blížite sa ku koncu. |
 |
12. Prikryte medovými plátmi.... |
 |
13. A polejte čokoládovou polevou. |
 |
14. Prepáčte mi tú drzosť, ešte si dovolím zopár rád. Krémeš robte deň vopred, aby pláty nasiakli plnku a šľahačku, aby sa spojili, tak sa bude dať lepšie krájať. Aby ste nepopukali čokoládovú polevu, krájajte ho takto: dajte si zovrieť vodu, namáčajte si do nej ostrý tenučký nôž, utrite ho, aby bol suchý ale stále horúci, a pomaly si urobte jemnú linku, čokoláda sa začne topiť a môžete krémeš krájať. Ak naozaj vyšľaháte šľahačku so stužovačom, šľahačka vydrží vo vyšľahanom tuhom stave 2-3 dni za podmienky, že vydrží krémeš. A to asi nevydrží. Želám Vám dobrú chuť a určite sa Vám táto dobrôtka vydarí. |