Kyselica - výborná a veľmi jednoduchá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-6 zemiakov, za hrsť sušených hríbov, 1-1,5 lyžičky soli, trochu rasce, 1 kyslá smotana, 1,5 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto polievočka má u nás vždy veľký úspech.
Jednoduchá, veľmi rýchla a všetko potrebné máte vždy doma v skrini.
Kto chce, môže si ju ešte na tanieri dochutiť octom, ale my ju zbožňujeme aj bez neho.

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie
Sušených hríbikov stačí naozaj za hrsť, už som robila aj z tretinového množstva ako je na obrázku a polievke nič nechýbalo. Hríbiky dáme do sitka a opláchneme pod tečúcou vodou, aby nám neškrípali pod zubami. Keď to s hríbikmi preženiete, polievka bude mať hnedú farbu a bude príliš aromatická.
Do vody si dáme na kocky nakrájané zemiačiky, opláchnuté hríbiky, osolíme 1-2 lyžičkami soli (podľa chuti, pozor tie čo používate morskú soľ, tá je silnejšia - slanšia!), pridáme trošku rasce a dáme variť.
V miske si zatiaľ do hladka vymiešame kyslú smotanu s 1,5 PL hladkej múky.
Keď sú zemiačiky uvarené, polievka už má hnedkastú farbu z hríbikov a začína príjemne voňať. Trošinku z nej odoberieme naberačkou do misky s kyslou smotanou a poriadne vymiešame, aby sa netvorili hrudky.
Potom cez sitko precedíme vzniknutú zátrepku do polievočky a necháme ešte prevariť takých 10-15 minút.
Hotovo .... DOBRÚ CHUŤ!!!