Kyselica - výborná a veľmi jednoduchá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4-6 zemiakov, za hrsť sušených hríbov, 1-1,5 lyžičky soli, trochu rasce, 1 kyslá smotana, 1,5 PL hladkej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto polievočka má u nás vždy veľký úspech.
Jednoduchá, veľmi rýchla a všetko potrebné máte vždy doma v skrini.
Kto chce, môže si ju ešte na tanieri dochutiť octom, ale my ju zbožňujeme aj bez neho.
 |
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie |
 |
Sušených hríbikov stačí naozaj za hrsť, už som robila aj z tretinového množstva ako je na obrázku a polievke nič nechýbalo. Hríbiky dáme do sitka a opláchneme pod tečúcou vodou, aby nám neškrípali pod zubami. Keď to s hríbikmi preženiete, polievka bude mať hnedú farbu a bude príliš aromatická. |
 |
Do vody si dáme na kocky nakrájané zemiačiky, opláchnuté hríbiky, osolíme 1-2 lyžičkami soli (podľa chuti, pozor tie čo používate morskú soľ, tá je silnejšia - slanšia!), pridáme trošku rasce a dáme variť. |
 |
V miske si zatiaľ do hladka vymiešame kyslú smotanu s 1,5 PL hladkej múky. |
 |
Keď sú zemiačiky uvarené, polievka už má hnedkastú farbu z hríbikov a začína príjemne voňať. Trošinku z nej odoberieme naberačkou do misky s kyslou smotanou a poriadne vymiešame, aby sa netvorili hrudky. |
 |
Potom cez sitko precedíme vzniknutú zátrepku do polievočky a necháme ešte prevariť takých 10-15 minút. |
 |
Hotovo .... DOBRÚ CHUŤ!!! |